Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Els avenços i reptes de l'eutanàsia, en una nova Sessió Tècnica

El CSC acollirà una nova Sessió Tècnica el dijous 16 de maig, titulada 'Tres anys de la llei reguladora de l'eutanàsia: avenços i reptes amb la prestació d'ajuda a morir'.

Hi participaran Albert Tuca, president de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya, i Francesc José Maria, vicepresident. També hi prendrà part Gloria Cantarell, vicepresidenta de l'Associació pel Dret a una Mort Digna.

El formulari d'inscripció per assistir a aquesta jornada de forma presencial està disponible aquí. Per seguir la sessió online, cal registrar-s'hi aquí.

Més informació


Activitat Consorci

El CSC, a l’Aliança de Medicaments Crítics de la Unió Europea

El CSC forma part de la Critical Medicines Alliance, un nou mecanisme consultiu de la Comissió Europea que permetrà al Consorci participar a escala europea en la identificació d'àrees clau i prioritats d'acció en l'àmbit dels medicaments crítics. Així, des d'aquesta aliança es proposaran solucions per reforçar l'oferta d'aquest tipus de fàrmacs a la UE, millorant, en última instància, els esforços per prevenir i abordar els desproveïments de medicaments crítics de manera efectiva. El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, Josep Maria Guiu, va participar el passat dijous en la reunió inaugural d'aquest nou fòrum.

Llegir més

Parlem de solucions per estalviar aigua en l'entorn sanitari en l'últim e-pitching

El CSC va acollir el passat dijous un nou e-pitching, en el qual els associats van poder conèixer solucions innovadores de diferents empreses per fer front al repte de reduir i optimitzar el consum d'aigua en l'entorn sanitari. La conferència inaugural va anar a càrrec de Jaume Castellano, coordinador de la Comissió de Serveis Generals del CSC i director de Serveis del Consorci Hospitalari de Vic (CHV).

Llegir més

El nou cicle de debats d'#iNNovacióCSC 2024 s'obrirà amb 'OneHealth: els reptes d’avui i de demà en salut'

El CSC celebra, enguany, una nova edició del cicle de debats d'innovació. La sessió inaugural, 'OneHealth: els reptes d'avui i de demà en salut', tindrà lloc el dimecres 8 de maig, a les 12 h, a la seu del Consorci. Hi participaran Marc Vilahur (Generalitat de Catalunya), Josep Maria Antó (Lancet Countdown on Health and Climate Change), Franz Peters (Institut de Ciències del Mar - CSIC), Ferran Campillo (Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa), Carla Oliva (CoMB), Irene Corbella (ASPCAT) i Tomás Montalvo (ASPB), entre altres entitats. Les inscripcions són gratuïtes per a totes les entitats associades al Consorci.

Llegir més

El CSC, entre les organitzacions que treballaran per fomentar la inclusió laboral a Barcelona +B

El CSC és una  de les més de 100 organitzacions, entre entitats públiques i empreses de diferents sectors, que s'han unit a la iniciativa de Barcelona+B per crear entorns de treball i processos de selecció inclusius a la ciutat. El CSC va adquirir aquest compromís el passat 3 de desembre, amb l'adhesió al manifest Treballem+B, i participarà en la primera reunió de treball d'aquesta aliança, que està prevista per al 9 de maig.

Llegir més

Assistim a la 9a reunió plenària de l'Aliança Catalunya 2030

El CSC va assistir, el passat divendres, a la 9a reunió plenària de l'Aliança Catalunya 2030. A l'acte, que va tenir lloc a l'auditori del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya, es va preparar el Pla d'acció 2024-2025 i es van presentar diferents iniciatives de membres de l'aliança. La responsable de Sostenibilitat del CSC, Marta Moles, va participar en la reunió, on Anna Ayuso Pozo, investigadora sènior al CIDOB i consellera del CADS, va presentar el document El món el 2024: deu temes que marcaran l'agenda internacional.

Llegir més

Coneixem l'equip d'innovació del Consorci Hospitalari de Vic (CHV)

El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) és una de les 35 entitats adherides a iNexesCSC, l'ecosistema d'innovació del Consorci. En una de les visites organitzades en el marc d'aquest espai de participació, hem pogut conèixer el seu equip d'innovació i alguns dels projectes que tenen en marxa. En el vídeo, intervenen Núria Roger, directora de Transferència del Coneixement; Pere Roura, cap de la Unitat d'Epidemiologia clínica i Recerca; Alícia Moral, tècnica d'Innovació, i Marc Ribelles, cap de l'Oficina Tècnica de Projectes.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

9 de maig, data de la pròxima sessió plenària de CAPSS

La pròxima sessió plenària de CAPSS tindrà lloc el dijous 9 de maig, de 10 a 13:30 h, a la seu del CSC. En aquesta ocasió, ens acompanyaran Pedro Checa, cap de la Inspecció Territorial de Treball de Barcelona; Stephane Cerc, Hublo Spain Manager; Pau Gomar i Amara Bailón, director d'RH i cap de planificació d'RH, respectivament, de l'Hospital del Mar; Anna Fontaniol, directora d'RH de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa; Francesc José Maria, soci-director de FJM Advocats; Henar Ariza, Abigail Blanco, Alfredo Bayón i Loli Rubio, advocats de FJM Advocats, i Pilar Rol, directora executiva de CAPSS.

Més informació

Nova sessió CreaTalent sobre què pot aportar l'agilitat a les nostres organitzacions

El CSC inaugura un nou cicle CreaTalent amb la sessió 'Què pot aportar l'agilitat a les nostres organitzacions', que tindrà lloc el 24 de maig a les 10 h. Mònica Buqueras, cap de desenvolupament i gestió del talent de l'Hospital General de Granollers; Johanna Cáceres, directora de Talent i Comunicació del Consorci Sanitari del Maresme, i Pilar Rol, directora executiva de CAPSS coordinaran la jornada, que tractarà qüestions com quin impacte i beneficis aporta una cultura àgil a les organitzacions i quina complexitat requereix gestionar. Les inscripcions estan disponibles en aquest enllaç.

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Salut crea la xarxa hospitalària de la C-17

El Departament de Salut ha constituït la xarxa hospitalària C-17 per millorar l'equitat, l'accessibilitat i la sostenibilitat de l'atenció sanitària del territori. Està integrada per sis hospitals: el de Sant Celoni, el de Vic, el de Granollers, el Clínic de Barcelona -entitats associades al CSC-, el de Mollet del Vallès i el de Campdevànol. El conveni, que té una vigència de quatre anys prorrogables quatre més, s'ha firmat just després de la constitució de la primera xarxa assistencial a Catalunya, la de la Regió Sanitària Girona, i abans de la presentació de la tercera, la de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran.

Més informació

Es publica la Memòria 2022 de l'Agència de Salut Pública de Barcelona

L'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat la Memòria 2022, un document que aporta informació sobre les estratègies i plans d'actuació, els recursos -dotació pressupostària, edificis, tecnologia, sistemes informàtics i dotació de laboratori- i les persones d'aquesta entitat. També inclou els resultats relatius a l'activitat i producció, la recerca i docència. Podeu consultar el document sencer en aquest enllaç.

Més informació

Actes i jornades

  • 16 de maig Lleida. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 16 de maig Terrassa. I Jornada de la Unitat de Fractura Osteoporòtica del CST: "Actualització del maneig de la prevenció secundària de la fractura osteoporòtica" >>més
  • 16 de maig Barcelona. Els debats de l'Ateneu: "Correlació entre psicoteràpia i canvis neurobiològics" >>més
  • 24 de maig Tarragona. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 30 de maig Barcelona. Jornada ASGEL 2024 >>més
  • 5-7 de juny Barcelona. X Congreso Nacional de la Sociedad Española de Psicología Oncológica. "Retos de la Psicooncología en el siglo XXI: Implementación y sostenibilidad" >>més
  • 6 de juny Vic. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 29 de juny Barcelona. III jornada anual de debat "Cap símptoma de discriminació" d'Obertament. >>més
  • 4 de juliol Girona. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 21-27 de juliol Venècia. Observatori de l'Escola d'Estiu. "Navegant per la crisi del personal sanitari: innovacions i transformació en l'atenció sanitària" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Sociedad Española de Epidemiología: "Retos de la epidemiología ante los nuevos paradigmas en salud" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

DECRET LLEI 5/2024, de 24 d'abril, pel qual s'estableixen mesures extraordinàries i urgents de suport al sector agrari afectat greument per la situació de sequera i s'adopten altres mesures urgents de caràcter econòmic i administratiu.

ACORD GOV/92/2024, de 24 d'abril, pel qual es promou l'Estratègia per una Societat Longeva i una Vida Plena.

RESOLUCIÓ SLT/1412/2024, de 9 d'abril, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut de 12 de febrer de 2024, relatiu a l'estructura dels òrgans del Servei Català de la Salut.


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya