Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Solucions innovadores per optimitzar l’ús de l’aigua en l’entorn sanitari, en un nou e-pitching

Un nou e-pitching del CSC, que tindrà lloc el pròxim dijous, 25 d'abril, abordarà l'ús de l'aigua en l'entorn sanitari a partir de les solucions que presentaran diferents empreses per optimitzar-ne el consum. 

La conferència inaugural anirà a càrrec de Jaume Castellano, coordinador de la Comissió de Serveis Generals del CSC i director de Serveis del Consorci Hospitalari de Vic (CHV). 

Per poder assistir-hi com a oient, cal inscriure-s'hi aquí.

Més informació


Activitat Consorci

Les millores i els reptes de l'atenció primària i comunitària, a la Sessió Tècnica de demà

El CSC acollirà demà, de 14 a 16 h, una nova Sessió Tècnica titulada "De la reflexió a la pràctica: com estem millorant l'atenció primària i comunitària i quins reptes tenim pendents?". Hi participaran Mònica Solanes (CAMFIC), Xavier Bayona (ICS), Ester Giménez (AIFICC) i Carme Herranz (CAPSBE). Sònia Pérez (Corporació de Salut de Maresme i la Selva) moderarà la sessió. Les inscripcions per assistir a aquesta sessió de forma presencial estan disponibles en aquest enllaç. Per seguir la jornada de forma online, cal inscriure's aquí.

Llegir més

El CSC coorganitza el seminari internacional 'Intervencions per al diagnòstic precoç del càncer' a Santiago de Xile

El Servei d'Estudis del CSC i la Escuela de Salut Pública de la Universidad de Chile organitzen el seminari internacional Millorant l'equitat d'accés al diagnòstic precoç del càncer: una investigació operativa en diferents sistemes de salut d'Amèrica Llatina, que tindrà lloc el dimarts 30 d'abril i abordarà els retards en l'accés i les intervencions adaptades per millorar-los en el marc del projecte EquityCancer-LA, finançat per la UE i liderat pel CSC. L'activitat serà oberta per a tothom qui hi estigui interessat, es desenvoluparà de forma presencial i es podrà seguir en streaming en aquest enllaç.

Llegir més

Inaugurem el cicle de debats d'#iNNovacióCSC 2024 amb 'OneHealth: els reptes d’avui i de demà en salut'

El CSC celebra, enguany, una nova edició del cicle de debats d'innovació. La sessió inaugural, 'OneHealth: els reptes d'avui i de demà en salut', tindrà lloc el dimecres 8 de maig, a les 12 h, a la seu del Consorci. Antoni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, moderarà la jornada, en la qual participaran Marc Vilahur (Generalitat de Catalunya), Marta Maroto (Pfizer), Susana Quevedo (Chiesi), Josep Maria Antó (Lancet Countdown on Health and Climate Change), Franz Peters (Institut de Ciències del Mar - CSIC), Ferran Campillo (Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa), Carla Oliva (CoMB), Irene Corbella (ASPCAT) i Tomás Montalvo (ASPB). Les inscripcions són gratuïtes per a totes les entitats associades al Consorci.

Llegir més

Abordem les innovacions en les sutures mecàniques, laparoscòpia i energia en una formació al CSC

El CSC ha organitzat un cicle de formacions sobre les últimes innovacions i tècniques en el camp de les sutures mecàniques, laparoscòpia i energia. El cicle s'ha dividit en tres sessions celebrades a la seu del Consorci, l'última de les quals ha tingut lloc avui. Durant les sessions, diferents empreses han impartit formació teòrica i han mostrat els seus productes.

Llegir més

Participem en el seminari 'La nova longevitat' de l'Observatori Social de la Fundació "la Caixa"

El director general del CSC, José Augusto García Navarro, va participar el passat dilluns en el seminari 'La nova longevitat', organitzat per l'Observatori Social de la Fundació "la Caixa". L'objectiu de la trobada, que es va celebrar a Girona, era analitzar els reptes de l'envelliment de la societat des d'una perspectiva multidisciplinària, amb experts de diferents àmbits que van intervenir en taules sobre salut i cures; economia, treball i educació, i identitat i noves relacions socials.

Llegir més

Visitem l’Hospital Universitari de Terrassa del CST

El president del CSC, Josep Mayoral, i el director general, José Augusto García Navarro, van visitar el passat dijous el Consorci Sanitari de Terrassa (CST), on es van trobar amb el president de l'entitat, August Saenz, i el director gerent, Ferran Garcia. Durant la visita, van poder fer un recorregut per les instal·lacions de l'Hospital Universitari de Terrassa i conèixer les millores que ha comportat la reforma que va finalitzar l'any passat.

Llegir més

Trobada amb l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

El president del CSC, Josep Mayoral, i el director general, José Augusto García Navarro, van visitar el passat dijous l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, associat al CSC, on es van reunir amb l'alcalde de la ciutat, Miguel Comino. En la reunió, els va acompanyar la segona tinenta d'Alcaldia i regidora de Gent Gran, Feminisme i LGBTI, Justícia Global i barri de Can Ros i el Serral, Inma Moyano, i el regidor de Serveis a les Persones, Jordi Gil.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Increment retributiu dels empleats públics per al 2024

El DOGC n. 9140 publica el DECRET LLEI 3/2024, de 9 d'abril, de concessió d'un suplement de crèdit i d'un crèdit extraordinari als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023 prorrogats per al 2024 i d'altres mesures financeres i administratives. El Decret Llei recull diferents mesures que afecten les despeses de personal, habilitant els crèdits necessaris per cobrir la previsió d'increment retributiu del 2% per als treballadors públics el 2024, una vegada s'aprovi per normativa bàsica estatal, i el seu impacte proporcional sobre els concerts educatius, sanitaris, de serveis socials i d'igualtat i feminismes, i el del personal dels centres universitaris. Pel que fa a la normativa bàsica estatal, l'increment retributiu del personal al servei del sector públic per a l'any 2024 s'ha incorporat a través d'una esmena al text que s'està tramitant com a Projecte de Llei.

Més informació

Es publica l'acord parcial del conveni col·lectiu GERCAT

El DOGC n. 9140 publica la RESOLUCIÓ EMT/1089/2024, de 22 de març, per la qual es disposen la inscripció i la publicació de l'Acord parcial de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu autonòmic de Catalunya del sector de l'atenció a la gent gran (GERCAT) (codi de conveni núm. 79100235012021). En aquest primer acord parcial que es va signar el 8 de febrer s'han regularitzat aquelles situacions derivades de la signatura i posterior desenvolupament del "VIII Convenio marco estatal de atención a las persones dependientes y Desarrollo de la promoción de la autonomía personal", als efectes de respectar l'establert a l'article 6 d'aquell text convencional.

Més informació

Es publica el document 'Crides a la negociació col·lectiva' del CRL

Aquest document del Consell de Relacions Laborals es posa a disposició de les persones que negocien i de les empreses i les persones treballadores afectades perquè puguin trobar les diverses crides legals a la negociació col·lectiva. El document parteix d'una breu exposició sobre el rol regulador dels diversos acords resultants de la negociació i sobre l'ampli conjunt de normes que afecten i es veuen afectades per la negociació col·lectiva. Inclou també un índex que en facilita la lectura. Cada apartat se centra en l'abordatge sistemàtic d'un bloc concret de crides. 

Veure document

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Catalunya té una llista d'espera de més de 180.000 pacients per a una intervenció quirúrgica

Un total de 183.394 pacients esperen una intervenció quirúrgica a Catalunya, segons dades de desembre del 2023 de l'indicador de llistes d'espera al Sistema Nacional de Salut, publicades aquest dimarts. Ginecologia, angiologia i cirurgia vascular, cirurgia maxil·lofacial i cirurgia pediàtrica són les especialitats amb més pacients acumulats a la sanitat catalana. El temps mitjà d'espera és de 138 dies, deu més que la mitjana espanyola i molt per sobre dels 51 de la Comunitat de Madrid. En tota Espanya, són 849.535 els pacients en llista d'espera, xifra que representa un increment de 7,1% respecte a l'any anterior. 

Més informació

Constituïda la xarxa hospitalària de la Regió Sanitària Girona

El Departament de Salut ha formalitzat l'aliança estratègica de la xarxa hospitalària de la Regió Sanitària Girona, la primera en matèria assistencial, docent i de recerca i innovació entre proveïdors del sistema de salut que es constitueix a Catalunya. L'objectiu és promoure la col·laboració entre hospitals petits, mitjans i grans, i atendre la ciutadania sense que s'hagi de desplaçar fora del seu territori més proper. A més de l'ICS Girona, formen part de l'aliança sis entitats associades: l'Institut Català d'Oncologia, l'Institut d'Assistència Sanitària, la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, la Fundació Salut Empordà, la Fundació Hospital de Palamós - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Més informació

El Ministeri de Sanitat ampliarà els cribratges als nounats

El Ministeri de Sanitat ha anunciat l'ampliació de la cartera comuna del cribratge als nounats, més coneguda com a "prova del taló", l'anàlisi de sang realitzada als nadons durant les primeres 72 hores de vida per tal de buscar-los anomalies genètiques, metabòliques i endocrines. El programa estatal públic cobreix actualment la detecció de set malalties, que passaran a ser divuit a finals d'any amb la previsió d'arribar a 23 el primer trimestre de 2025. El conseller Balcells ha dit que la Generalitat reclamarà a l'Estat el finançament de la nova prestació, que busca corregir les desigualtats entre comunitats autònomes.

Més informació

S'actualitza la Cartera de Serveis de Salut Pública

L'edifici Josep Salvany, seu de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), va acollir, el passat 5 d'abril, la presentació de l'actualització de la Cartera de Serveis de Salut Pública. Es tracta de la primera revisió des del 2015, basada en tres eixos: la implementació territorial, la sinergia amb l'Agenda 2030 i el paper cabdal de la innovació tecnològica en aquest àmbit. Segons Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, ha de ser un avenç en clau d'accessibilitat, equitat, proximitat i compromís amb la ciutadania. Suposarà un increment del 52% del nombre de serveis. Podeu consultar el document complet de l'actualització en aquest enllaç.

Més informació

Nova recomanació Essencial sobre eclipsament diagnòstic en discapacitat intel·lectual i del desenvolupament

La iniciativa Essencial, de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), ha publicat una nova recomanació per a professionals en què, en persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament que presentin una alteració de la conducta o malestar, no recomana atribuir-ho a la discapacitat, sense haver valorat altres possibles causes. En aquest sentit, assenyala que l'eclipsament diagnòstic dificulta l'accés de la persona al tractament adequat i comporta conseqüències negatives per a la seva salut i benestar.

Més informació

L'Alt Pirineu i Aran tindrà un grau d'Infermeria a partir del curs 2025-2026

L'Alt Pirineu i Aran disposarà d'un grau d'Infermeria a partir del curs 2025-2026, que s'impartirà a Tremp amb una oferta inicial de 20 places que seran 80 quan s'hagin implantat els quatre cursos de la titulació universitària. La nova oferta, que implementarà la Universitat de Lleida (UdL), respon a una reivindicació històrica d'aquest territori. El Govern hi posarà els recursos necessaris per a la bona marxa del projecte mentre que la UdL serà la responsable de l'organització de la docència. El territori posarà a disposició les instal·lacions i donarà suport als desplaçaments i a l'allotjament dels estudiants.

Més informació

Actes i jornades

  • 18 d'abril Terrassa. VI Jornada MAPAC. X aniversari de la Comissió de Millora de la Pràctica clínica del CST. "Com millorar l'adequació de la pràctica assistencial i clínica" >>més
  • 25 d'abril Barcelona. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 25 d'abril Taller online de Comunidad #PorElClima. "¿Cómo actuar desde los municipios de cara a 2030?" >>més
  • 16 de maig Lleida. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 16 de maig Terrassa. I Jornada de la Unitat de Fractura Osteoporòtica del CST: "Actualització del maneig de la prevenció secundària de la fractura osteoporòtica" >>més
  • 24 de maig Tarragona. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 5-7 de juny Barcelona. X Congreso Nacional de la Sociedad Española de Psicología Oncológica. "Retos de la Psicooncología en el siglo XXI: Implementación y sostenibilidad" >>més
  • 6 de juny Vic. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 4 de juliol Girona. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 21-27 de juliol Venècia. Observatori de l'Escola d'Estiu. "Navegant per la crisi del personal sanitari: innovacions i transformació en l'atenció sanitària" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Sociedad Española de Epidemiología: "Retos de la epidemiología ante los nuevos paradigmas en salud" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

DECRET LLEI 3/2024, de 9 d'abril, de concessió d'un suplement de crèdit i d'un crèdit extraordinari als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023 prorrogats per al 2024 i d'altres mesures financeres i administratives.

ORDRE DSO/74/2024, de 10 d'abril, de modificació de l'Ordre BSF/130/2014, de 22 d'abril, per la qual s'estableixen els criteris per determinar la capacitat econòmica de les persones beneficiàries de les prestacions de servei no gratuïtes i de les prestacions econòmiques destinades a l'atenció a la situació de dependència que estableix la Cartera de serveis socials, i la participació en el finançament de les prestacions de servei no gratuïtes, i de modificació de l'Ordre DSO/244/2023, de 6 de novembre, per la qual s'actualitzen els preus i imports de determinats serveis socials de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública.

RESOLUCIÓ EMT/1089/2024, de 22 de març, per la qual es disposen la inscripció i la publicació de l'Acord parcial de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu autonòmic de Catalunya del sector de l'atenció a la gent gran (GERCAT) (codi de conveni núm. 79100235012021).

 


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya