Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Abordem les millores i els reptes de l'atenció primària i comunitària en una nova Sessió Tècnica

El CSC acollirà una nova Sessió Tècnica, el dijous 18 d'abril, titulada "De la reflexió a la pràctica: com estem millorant l'atenció primària i comunitària i quins reptes tenim pendents?".

Hi participaran Mònica Solanes (CAMFiC), Xavier Bayona (ICS), Ester Giménez (AIFiCC) i Carme Herranz (CAPSBE). Sònia Pérez (Corporació de Salut del Maresme i la Selva) moderarà la jornada.

Les inscripcions per assistir a aquesta sessió de forma presencial estan disponibles en aquest enllaç. Per seguir-la online, cal inscriure-s'hi aquí.

Més informació


Activitat Consorci

Les implicacions sanitàries de la sequera, a la Trobada de Salut Pública de demà

El CSC celebrarà demà, a les 14 h, la primera sessió del desè cicle de Trobades de Salut Pública 2024 sota el títol "Sequera i salut: un repte de salut pública". Carmen Cabezas (Departament de Salut) introduirà la sessió, que comptarà amb les ponències d'Enrique Velasco (ACA), Irene Corbella (ASPCAT), Marta Ganzer (AGBAR) i Anna Gómez (ASPB) i la moderació de Carme Chacón (ASPCAT). El formulari d'inscripció per assistir a aquesta jornada de forma presencial està disponible aquí. Per seguir-la online, cal registrar-se aquí.

Llegir més

Taller amb SANIDAD#PorElClima per calcular la petjada de carboni a les organitzacions de salut

El CSC, en col·laboració amb SANIDAD#PorElClima, organitza un taller pràctic per al càlcul de la petjada de carboni a les organitzacions de salut el dimecres 24 d'abril, de 10 a 13 h, a la seu del CSC. L'activitat serà exclusivament presencial, amb aforament limitat. Per assistir-hi, cal inscriure's en aquest enllaç.

Llegir més

Organitzem un taller sobre aplicació de l’avaluació econòmica de medicaments i tecnologies mèdiques

L'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC organitza el taller 'Aplicació de l'Avaluació Econòmica de medicaments i tecnologies mèdiques', dirigit als professionals del SISCAT interessats en aquesta disciplina. El taller es dividirà en cinc sessions, que se celebraran el 18 d'abril, el 2 de maig, el 23 de maig, el 13 de juny i el 4 de juliol, totes en horari de 15:30 a 17 h. Podeu consultar el programa en aquest enllaç. Les inscripcions per assistir al taller estan disponibles aquí.

Llegir més

Publiquem el document ‘Models de dispensació de la medicació MHDA amb entrega de proximitat’

El CSC ha publicat el document Models de dispensació de la medicació MHDA amb entrega de proximitat, que presenta els diferents models de lliurament de proximitat de la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria (MHDA) en els centres sanitaris del sistema públic de salut de Catalunya i recull experiències d'èxit en la seva implementació. En concret, explica les experiències de la Fundació Hospital de Palamós- Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, i de l'Institut Català d'Oncologia de l'Hospitalet de Llobregat, de Girona i de Badalona.

Llegir més

#InfosCSC: Sistemes de racionalització tècnica de la contractació

El Servei Agregat de Contractacions Administratives (SACAC) ha publicat una nova #InfosCSC. Sota el títol Sistemes de racionalització tècnica de la contractació, la infografia enumera i defineix les diferents solucions precontractuals que permeten adjudicar els contractes.

Llegir més

Manifest per demanar l'equiparació salarial dels professionals del sector d'atenció a la gent gran

Els agents socials i econòmics del sector d'atenció a la gent gran a Catalunya, entre els quals el CSC, juntament amb ACAD, ACRA, FATEC, La Unió, UGT i upimir, vam presentar, el passat 25 de març, el manifest 'Mateixa feina, mateix salari'. El principal objectiu d'aquest manifest, que es va fer públic en una roda de premsa, és demanar l'equiparació salarial dels professionals del sector d'atenció a la gent gran en situació de dependència.

Llegir més

El director de l’Àrea Assistencial del CatSalut, a la Comissió de Direccions Assistencials

Ignasi Carrasco, director de l'Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut (CatSalut), va participar en l'última reunió de la Comissió de Direccions Assistencials del CSC, que va tenir lloc el passat 21 de març. Durant la trobada, es van poder abordar diferents temes, com la proposta del nou model de contractació d'hospitals d'aguts de Catalunya o la definició de xarxes territorials en què està treballant el CatSalut.

Llegir més

Parlem d'atenció a la salut mental i drets humans en l'última Sessió Tècnica CSC

El CSC va acollir, el passat 21 de març, la Sessió Tècnica 'Cap a una atenció en salut mental orientada als quality rights (drets en qualitat)', on van participar Victor Aparicio (expert en quality rights), Joan de Pablo (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol), Josep Tristany (Hospital Sagrat Cor de Martorell) i Rosa Garcia Villalba (Institut d'Assistència Sanitària). Claudi Camps (Institut d'Assistència Sanitària) va moderar la sessió. Podeu recuperar el vídeo de la jornada aquí.

Llegir més

El CSC participa en el 28è congrés de l’Associació Europea de Farmàcia Hospitalària

El CSC va participar activament en el 28è congrés de l'Associació Europea de Farmàcia Hospitalària (EAHP), que es va celebrar a Bordeus (França) entre els dies 20 i 22 de març i es va centrar en la sostenibilitat en el sistema sanitari. Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament, va presentar l'experiència del Consorci en avaluació i compra de medicaments i les iniciatives per incorporar criteris de sostenibilitat. Des del CSC també s'hi va presentar la comunicació en format de pòster A five-year retrospective report on comprehensive medicine procurement within a public group organization.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Modificacions en les normes de cotització a la Seguretat Social per a l'exercici 2024

A la circular CAPSS 03.24 informàvem sobre les normes de cotització a la Seguretat Social per a aquest any 2024 (Ordre PJC/51/2024) i advertíem que les bases mínimes de cotització de tots els grups professionals tenien caràcter provisional fins que s'aprovessin de manera definitiva. Una vegada s'ha aprovat el salari mínim interprofessional per a 2024, l'Ordre PJC/281/2024 modifica l'Ordre PJC/51/2024 per a actualitzar el topall mínim de la base de cotització a la Seguretat Social en cadascun dels seus règims. 

Veure circular

Desenvolupament normatiu de la cotització addicional de solidaritat

El Reial Decret 322/2024, de 26 de març, ha modificat el Reglament General de Recaptació de la Seguretat Social i el Reglament General sobre Cotització i Liquidació d'altres Drets de la Seguretat Social. Aquest reial decret incorpora la regulació necessària per a fer possible l'aplicació de la cotització addicional de solidaritat a què es refereix l'article 19 bis del text refós de la Llei General de la Seguretat Social. 

Veure circular

Nous webinars de la plataforma FFWI

'Els reptes de gestionar equips interculturals' (12.04), 'el benestar en el treball: més enllà de les modes' (19.04) i 'les noves arquitectures de talent: el cas de NTT Data' (25.04) són els pròxims webinars que organitza FFWI i als quals poden accedir les entitats associades al CSC.

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Els hospitals podran tramitar directament baixes laborals de parts i cirurgia major ambulatòria

Tots els hospitals de la xarxa pública catalana (SISCAT) estan enllestint l'adaptació tecnològica i organitzativa dels seus recursos per tramitar directament les baixes laborals de cirurgia major ambulatòria (CMA) i de parts. Salut preveu que anualment els usuaris s'estalviaran una mitjana de 200.000 desplaçaments al CAP gràcies a un servei que s'oferirà progressivament a partir del juliol. La mesura, ja en funcionament a l'hospital Parc Taulí de Sabadell, s'emmarca en la desburocratització de l'atenció primària i consolida la transformació del sistema sanitari català cap a un rol més proactiu.

Més informació

L'Hospital de la Seu d'Urgell serà gestionat per una empresa pública el 2025

El Departament de Salut i la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell han establert les bases per al traspàs d'aquesta institució a una entitat de dret públic, previst el 2025. El traspàs garantirà la continuïtat del servei públic i dels professionals que treballen a la fundació, així com la integració dels dispositius i de l'equipament actuals. L'objectiu és modernitzar l'organització amb vista a la posada en marxa del futur Hospital Comarcal de l'Alt Urgell, encara per construir, que ja serà gestionat per l'empresa pública. L'entitat presta atenció hospitalària especialitzada i sociosanitària a la població de l'Alt Urgell i la seva àrea d'influència, que és d'unes 20.400 persones.

Més informació

El CAP ampliat de Cassà de la Selva ja dona servei

El nou CAP de Cassà de la Selva ja ha entrat en funcionament, després d'una ampliació que permet doblar el nombre de consultes que tenia, de 12 a 28, de les quals 21 són de nova construcció. La reforma, que augmenta el nombre d'espais assistencials del centre, crea un espai més confortable i lluminós i, a més, compleix criteris d'eficiència energètica gràcies a la incorporació de plaques fotovoltaiques per produir energia d'autoconsum. En una segona fase, s'executarà una reforma integral per adequar els espais existents, que permetran tenir una sala de rehabilitació, aula d'activitats comunitàries i una sala d'extraccions. 

Més informació

El proteïnograma, protagonista del nou número de Dibinews

El nou número de Dibinews, el butlletí mensual de la Xarxa de Diagnòstic Biomèdic i per la Imatge (dibi), aborda l'evolució del proteïnograma. En aquesta darrera publicació es fa un recorregut històric per aquesta representació de les proteïnes del plasma (o sèrum) des del seu origen fins a l'actualitat, en què resulta útil per al diagnòstic, seguiment i monitoratge de malalties monoclonals, associades a la proliferació d'un tipus de limfòcits secretors d'anticossos.

Més informació

Actes i jornades

  • 9-30 d'abril Barcelona/online. Seminari de salut planetària >>més
  • 12 d'abril Barcelona. Presentació-diàleg "Cap a la contaminació zero el 2050: la nova directiva sobre la qualitat de l'aire" >>més
  • 17 d'abril Barcelona. Jornada Enllumenat públic: gestió, tendències i actualització normativa >>més
  • 18 d'abril Terrassa. VI Jornada MAPAC. X aniversari de la Comissió de Millora de la Pràctica clínica del CST. "Com millorar l'adequació de la pràctica assistencial i clínica" >>més
  • 25 d'abril Barcelona. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 16 de maig Lleida. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 16 de maig Terrassa. I Jornada de la Unitat de Fractura Osteoporòtica del CST: "Actualització del maneig de la prevenció secundària de la fractura osteoporòtica" >>més
  • 24 de maig Tarragona. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 5-7 de juny Barcelona. X Congreso Nacional de la Sociedad Española de Psicología Oncológica. "Retos de la Psicooncología en el siglo XXI: Implementación y sostenibilidad" >>més
  • 6 de juny Vic. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 4 de juliol Girona. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia: "Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

EDICTE de 18 de març de 2024, pel qual se sotmet a informació pública el Projecte d'ordre per la qual es modifica la delimitació de diverses àrees bàsiques de salut.


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya