Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Les implicacions sanitàries de la sequera, a la primera Trobada de Salut Pública de 2024

El CSC celebrarà la primera Trobada de Salut Pública d'enguany el dijous 4 d'abril, a les 14 h, sota el títol "Sequera i salut: un repte de salut pública".

Carmen Cabezas (Departament de Salut) introduirà les ponències de Jordi Molist (Agència Catalana de l'Aigua), Irene Corbella (Agència de Salut Pública de Catalunya), Marta Ganzer (Aigües de Barcelona) i Anna Gómez (Agència de Salut Pública de Barcelona). Carme Chacón (Agència de Salut Pública de Catalunya) moderarà la jornada.

El formulari d'inscripció per assistir a aquesta sessió de forma presencial està disponible aquí. Per seguir-la online, cal registrar-se aquí.

Més informació


Activitat Consorci

Comencem a treballar en el Pacte Nacional per una Societat Longeva i una Vida Plena

El director general del CSC, José Augusto García Navarro, formarà part del grup d'experts constituït en el marc del Pacte Nacional per una Societat Longeva i una Vida Plena, impulsat pel Departament de Drets Socials. L'objectiu d'aquest Pacte és construir una estratègia de país per millorar la salut i el benestar de les persones i donar resposta als reptes de l'envelliment de la població, a partir d'un acord entre tots els agents socials sobre un nou model d'atenció integral basat en la intervenció comunitària i la proximitat.

Llegir més

Participem en el Plenari del Fòrum de Diàleg Professional

El CSC va participar, el passat dilluns, en una nova reunió del Plenari del Fòrum de Diàleg Professional, que va estar encapçalada pel conseller de Salut, Manel Balcells, qui va explicar les principals línies de treball desenvolupades des de la seva arribada a la conselleria l'octubre de 2022. El Fòrum és un espai de treball conjunt, del qual el CSC forma part, pensat per donar resposta als reptes de present i de futur de les professions sanitàries.

Llegir més

La Sessió Tècnica de demà abordarà l'atenció en salut mental orientada als quality rights

La tercera Sessió Tècnica de l'any tindrà lloc demà, de 14 a 16 h, a la seu del CSC, sota el títol 'Cap a una atenció en salut mental orientada als quality rights (drets en qualitat)'. Hi participaran Victor Aparicio (expert en quality rights), Joan de Pablo (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol), Josep Tristany (Hospital Sagrat Cor) i Rosa Garcia Villalba (Institut d'Assistència Sanitària i Llar residència La Maçana), i estarà moderada per Claudi Camps (Institut d'Assistència Sanitària). El formulari d'inscripció per assistir a aquesta jornada de forma presencial està disponible aquí. Per seguir la sessió online, cal registrar-se aquí.

Llegir més

Organitzem un taller sobre aplicació de l’avaluació econòmica de medicaments i tecnologies mèdiques

L'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC organitza el taller 'Aplicació de l'Avaluació Econòmica de medicaments i tecnologies mèdiques', dirigit als professionals del SISCAT interessats en aquesta disciplina. El taller es dividirà en cinc sessions, que se celebraran el 18 d'abril, el 2 de maig, el 23 de maig, el 13 de juny i el 4 de juliol, totes en horari de 15:30 a 17 h. Podeu consultar el programa en aquest enllaç. Les inscripcions per assistir al taller estan disponibles aquí.

Llegir més

Coneixem les possibilitats de la impressió 3D en la salut en el primer e-pitching de l'any

El CSC ha acollit avui el primer e-pitching del 2024, que ha tractat sobre 'Impressió 3D en l'àmbit de la salut'. La jornada s'emmarca dins de la plataforma #coNNectaCSC, un espai de trobada entre empreses amb solucions innovadores i les entitats associades al Consorci. La conferència inaugural de l'acte ha anat a càrrec de Xavier García, de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT), que ha explicat la cronologia del procés en el dia a dia del centre. Seguidament, nou empreses i entitats han presentat els seus projectes.

Llegir més

Més de 200 persones assisteixen a la jornada de logística i atenció al client en el sector salut del SACAC

Més de 200 persones han participat avui en la taula rodona sobre logística i atenció al client en el sector salut organitzada pel Servei Agregat de Contractacions Administratives del CSC (SACAC). En la jornada han participat membres dels equips de compres, logística i recursos materials de diferents centres (Hospital Sant Joan de Déu, Consorci Sanitari Integral i Consorci Sanitari de l'Anoia) i d'empreses proveïdores (3M, B.Braun, CV Médica, Intersurgical i Medtronic). Per part del SACAC, hi han intervingut l'advocada Susanna Ortiz i el coordinador de Compres i Logística, Ferran Cinca.

Llegir més

Participem en la presentació del llibre ‘Vull viure a casa. La història de la Remedios’ a l’ICAB

El president del CSC, Josep Mayoral, va participar el passat dijous en la presentació del llibre 'Vull viure a casa. La història de la Remedios', de Montserrat Vilaseca, en un acte que va tenir lloc a la sala de lectura de la biblioteca de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB). L'obra explica la història de la Remedios, una dona gran que viu al Raval i que, després de la mort del seu company, descobreix una comunitat que ajuda a les persones grans del barri. A partir d'aquesta història, que descriu la situació que viuen moltes persones d'aquesta edat, l'autora planteja una reflexió sobre un nou model d'atenció i cura d'aquestes persones que les permeti quedar-se a casa.

Llegir més

Publiquem la Memòria d'activitats 2023 del CSC

En el marc de la Junta General del CSC i l'Assemblea General de CAPSS, el passat 14 de març vam publicar la Memòria d'activitats 2023. El document recull les fites i esdeveniments més destacats de l'últim any, en el qual l'entitat va celebrar el seu 40 aniversari, i actualitza la informació pel que fa als òrgans de govern, la cartera de serveis, la xarxa associativa i la representació institucional.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Es publiquen al DOGC les taules salarials 2023 i 2024 del Conveni Col·lectiu de la Sanitat Concertada

El DOGC n. 9126 de 20 de març ha publicat la RESOLUCIÓ EMT/805/2024, de 22 de febrer, per la qual es disposen la inscripció i la publicació de l'Acta 14a de la Comissió Paritària relativa a l'actualització i revisió salarial per als anys 2023 i 2024 del III Conveni col·lectiu de treball dels hospitals d'aguts, centres d'atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental, concertats amb el Servei Català de la Salut (codi de conveni núm. 79100135012015).

Més informació

Nous criteris de l'INSS i de la DGOSS

La Direcció General d'Ordenació de la Seguretat Social (DGOSS) s'ha pronunciat a través del seu criteri interpretatiu 4/2024 sobre el dret a la prestació per incapacitat temporal en el supòsit de cirurgia per malalties oculars com la miopia o l'astigmatisme. Arran d'aquest criteri, la Subdirecció General d'Ordenació i Assistència Jurídica de l'Institut Nacional de Seguretat Social (INSS) ha publicat el criteri de gestió 6/2024 sobre aquest dret. També la DGOSS ha elaborat un nou criteri interpretatiu, el 3/2024 en el que refon el seu criteri 11/2023 sobre l'aplicació de la disposició addicional 52a de la Llei General de la Seguretat Social (pràctiques formatives o pràctiques acadèmiques externes incloses en programes de formació).


Novetats en la regulació del servei d'acreditació de competències professionals

EL DOGC n. 9124 de 18 de març ha publicat la RESOLUCIÓ PRE/735/2024, de 7 de març, per la qual es regula el servei d'acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l'experiència laboral o altres vies no formals o informals, finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea - NextGenerationEU. Aquest servei ofereix l'oportunitat d'aconseguir una acreditació oficial mitjançant la demostració d'allò que la persona usuària és capaç de fer, a partir de la seva experiència professional o la seva formació adquirida per vies no formals o informals. El procediment permet a les persones que el segueixen obtenir una certificació acumulable per a l'obtenció, segons correspongui, d'un certificat professional o d'un títol de formació professional.

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Enllestit l'Avantprojecte de llei de provisió del sistema públic de serveis socials

Drets Socials ha enllestit l'Avantprojecte de llei dels instruments de provisió del sistema públic de serveis socials de Catalunya. La norma inclou la creació de l'Agència Pública de Serveis Socials, que ha de ser el principal instrument de gestió de serveis socials. També fixa l'evolució dels salaris de les entitats socials concertades paral·lela a l'evolució dels salaris públics i s'estableix un horitzó per a l'equiparació salarial de tots els professionals de la xarxa. Així mateix, la futura llei aposta per un model estable de concertació entre l'administració i les entitats, dona preferència al tercer sector social i promou el català en la prestació de serveis. El procediment de tramitació es troba gairebé finalitzat i quedarà pendent d'aprovació pel pròxim Govern i com a llei al Parlament. 

Més informació

El CTESC presenta l'informe 'El sector salut a Catalunya'

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) ha presentat aquest matí l'informe 'El sector salut a Catalunya', l'objectiu del qual és plantejar estratègies per millorar la sostenibilitat i, conseqüentment, la resiliència del sector. El document planteja una estratègia dual, simultània i complementària: d'una banda, potenciar l'ecosistema d'activitats productives que permeten la prestació serveis sanitaris i, de l'altra, millorar la sostenibilitat del sistema de salut. El CTESC ha detectat 11 amenaces i reptes estructurals que comprometen la seva sostenibilitat i resiliència i ha aportat 137 consideracions i recomanacions al Govern de la Generalitat de Catalunya. 

Més informació

L'Hospital del Mar dobla la superfície del Servei d'Urgències

L'Hospital del Mar està enllestint l'adequació del nou edifici, que li permetrà doblar la superfície del Servei d'Urgències i disposar de 75 llits addicionals en un espai de més de 20.000 m2. El projecte ha comptat amb la participació de pacients familiars i professionals per mitjà d'un procés de cocreació. La posada en marxa es farà de manera gradual al llarg dels pròxims mesos: l'ampliació del Servei d'Urgències i la unitat d'hospitalització maternoinfantil ja estan rebent pacients i està previst que la transformació es completi el 2030.

Més informació

La col·laboració entre l'atenció primària i la salut pública, a 'Els dijous de salut pública'

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) organitza demà, a les 13 h, la sessió 'Models de diagnòstics de salut comunitària al territori. Col·laboració entre la salut pública i l'atenció primària'. Es realitzarà en format híbrid, presencialment a l'edifici J. Salvany, i per via telemàtica des de la plataforma Zoom. L'acte forma part del cicle 'Els dijous de salut pública', sessions especialitzades per compartir experiències i debatre temes d'actualitat en aquest àmbit. Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

Més informació

Actes i jornades

  • 18 d'abril Terrassa. VI Jornada MAPAC. X aniversari de la Comissió de Millora de la Pràctica Clínica del CST. "Com millorar l'adequació de la pràctica assistencial i clínica" >>més
  • 25 d'abril Barcelona. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 16 de maig Lleida. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 16 de maig Terrassa. I Jornada de la Unitat de Fractura Osteoporòtica del CST: "Actualització del maneig de la prevenció secundària de la fractura osteoporòtica" >>més
  • 24 de maig Tarragona. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 5-7 de juny Barcelona. X Congreso Nacional de la Sociedad Española de Psicología Oncológica. "Retos de la Psicooncología en el siglo XXI: Implementación y sostenibilidad" >>més
  • 6 de juny Vic. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 4 de juliol Girona. "XXIII Jornada d'Actualització Terapèutica" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia: "Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

RESOLUCIÓ PRE/735/2024, de 7 de març, per la qual es regula el servei d'acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l'experiència laboral o altres vies no formals o informals, finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea - NextGenerationEU.

RESOLUCIÓ EMT/805/2024, de 22 de febrer, per la qual es disposen la inscripció i la publicació de l'Acta 14a de la Comissió Paritària relativa a l'actualització i revisió salarial per als anys 2023 i 2024 del III Conveni col·lectiu de treball dels hospitals d'aguts, centres d'atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental, concertats amb el Servei Català de la Salut (codi de conveni núm. 79100135012015).

EDICTE de 15 de març de 2024, pel qual se sotmet a informació pública el Projecte de decret de la Medalla i la Placa Josep Trueta al mèrit sanitari.


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya