Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Valoració dels pressupostos de Salut i Drets Socials per al 2024

Des del CSC, considerem necessària l'aprovació dels Pressupostos per al 2024, ja que els increments que s'hi preveuen són imprescindibles per millorar la qualitat i l'accessibilitat de l'atenció sanitària i social a la ciutadania, i fer front al compliment dels acords de millora de les condicions laborals dels professionals. Així ho hem manifestat en un comunicat conjunt amb La Unió enviat avui als mitjans de comunicació.

Podeu consultar la valoració que hem fet de les xifres presentades i les nostres aportacions a la sessió extraordinària i urgent del Consell de Salut de Catalunya i del Consell de Direcció del Catsalut, celebrada el 28 de febrer, aquí.

Més informació


Activitat Consorci

Defensem el model sanitari català a Diario Médico

El mitjà especialitzat Diario Médico ha entrevistat el director general del CSC, José Augusto García Navarro, arran de la proposta del Ministeri de Sanitat de blindar la gestió sanitària directa a tot el Sistema Nacional de Salut. A l'entrevista, el Dr. García Navarro defensa el model català, on les dues formes de gestió (directa i no directa) estan "perfectament integrades" i, per tant, els pacients "no perceben cap diferència". Podeu llegir l'article complet al web de Diario Médico o aquí.

Llegir més

La pròxima Sessió Tècnica abordarà l'atenció en salut mental orientada als quality rights

La pròxima Sessió Tècnica tindrà lloc el dijous 21 de març, de 14 a 16 h, a la seu del CSC i es titularà 'Cap a una atenció en salut mental orientada als quality rights (drets en qualitat)'. Hi participaran Victor Aparicio (expert en quality rights), Joan de Pablo (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol), Josep Tristany (Hospital Sagrat Cor) i Rosa Garcia Villalba (Institut d'Assistència Sanitària i Llar residència La Maçana), i estarà moderada per Claudi Camps (Institut d'Assistència Sanitària). El formulari d'inscripció per assistir a aquesta jornada de forma presencial està disponible aquí. Per seguir la sessió online, cal registrar-se aquí.

Llegir més

Organitzem una taula rodona sobre logística i atenció al client en el sector salut

El Servei Agregat de Contractacions Administratives del CSC (SACAC) organitza, el dimecres 20 de març, una taula rodona sobre logística i atenció al client en el sector salut, on, a més de l'equip de la central de contractacions, participaran l'Hospital Sant Joan de Déu, el Consorci Sanitari Integral, el Consorci Sanitari de l'Anoia, 3M, B.Braun, CV Médica, Intersurgical i Medtronic. Es podran inscriure per assistir-hi presencialment, com a màxim, dues persones de cada entitat. No hi ha límit d'assistents en la via telemàtica. Les inscripcions estan disponibles en aquest enllaç.

Llegir més

Les implicacions sanitàries de la sequera, a la sessió inaugural del cicle de Trobades de Salut Pública 2024

El CSC celebrarà la primera sessió del desè cicle de Trobades de Salut Pública 2024 el dijous 4 d'abril, a les 14 h, sota el títol "Sequera i salut: un repte de salut pública". Carmen Cabezas (Departament de Salut) introduirà la sessió, que comptarà amb les ponències de Jordi Molist (ACA), Irene Corbella (ASPCAT), Marta Ganzer (AGBAR) i Anna Gómez (ASPB) i la moderació de Carme Chacón (ASPCAT). El formulari d'inscripció per assistir a aquesta jornada de forma presencial està disponible aquí. Per seguir-la online, cal registrar-se aquí.

Llegir més

Publicat el resum de la participació del CSC al European Healthcare Climate Summit

Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, va dur a terme dues presentacions al European Healthcare Climate Summit, celebrat el passat novembre a Brussel·les. Es tracta d'un esdeveniment organitzat per Healthcare Without Harm, l'òrgan executor de Global Green and Healthy Hospitals (GGHH), xarxa internacional de la qual el CSC és membre. L'objectiu de l'edició de l'any passat va ser abordar la reducció de les emissions derivades de l'atenció mèdica. Podeu recuperar el resum de la nostra participació en aquest enllaç.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Incentius en la contractació per a les societats mercantils i fundacions del sector públic

Amb relació als incentius i bonificacions en matèria de contractació previstos en el Reial Decret-llei 1/2023 de 10 de gener, que van entrar en vigor el dia 1 de setembre de 2023 (vegeu circular CAPSS 02.23 i circular CAPSS 30.23), CAPSS va realitzar una consulta a la Direcció General de Treball del Ministeri de Treball i Economia Social amb l'objecte de conèixer el seu criteri respecte als potencials beneficiaris que s'estableixen a l'article 7.1 davant els dubtes respecte a les societats mercantils i les fundacions del sector públic. La Direcció General de Treball ha respost que tant les societats mercantils estatals com les fundacions del sector públic estatal podran acollir-se a aquests incentius perquè es troben recollides en els supòsits a) i d) respectivament de l'article 7.1 del Reial Decret-llei 1/2023 i no expressament excloses conforme al seu apartat 2.

Participem en la presentació de l'11a edició de l’Update Directiu d’UCF

Unió Consorci Formació (UCF) ha presentat avui l'11a edició de l'Update Directiu a l'Auditori del Cosmocaixa, sota el títol "Liderar equips en temps de transformació. Les regles del joc han canviat". Dirigida a gerents, directius i líders d'equips del sector salut i social, es tracta d'una formació que pretén repensar la funció directiva partint de l'autoconeixement, facilitar que els professionals assistencials tinguin una major comprensió cap a la gestió i trencar barreres entre la gestió clínica i la directiva. El director general del CSC, José Augusto García Navarro, ha participat en la inauguració de l'acte.

 

 

 

 


Pròxims webinars Future for Work Institute

'Quan i per què és millor treballar en equip' (07/03) , 'Talentopia: joves i nous paradigmes del valor del treball' (14/03), 'El nou ordre mundial i el futur del treball' (03/04) i 'l'experiència dels empleats (EX), més que una moda' (24/05) són els pròxims webinars organitzats per FFWI i als quals podran accedir els responsables de les entitats associades al CSC. 

Més informació

Lideratge femení al sistema de salut de Catalunya

El Departament de Salut ha presentat els resultats d'un estudi realitzat el 2023 sobre la distribució per gènere dels càrrecs directius i comandaments al sistema de salut de Catalunya, que ha comptat amb la participació de la totalitat de les 124 entitats que presten serveis assistencials a la xarxa pública. El Siscat té 140.000 professionals, 8.000 dels quals (un 5%) tenen posicions de comandament. Tot i que el sector de la salut està altament feminitzat, ja que el 75% dels professionals són dones, la seva representativitat en posicions de comandament disminueix al 62%, i baixa al 37% en llocs de gerència/direcció general.

Més informació

Com i per què aplicar la IA en Recursos Humans

El pròxim 19 de març, de 12:30 a 13:30 hores, ORH (Observatorio de Recursos Humanos) organitza un 'webinar' per a explorar exemples pràctics d'aplicació d'IA a processos concrets de gestió de talent. Els ponents seran Elena Martín, PhD candidate in Trustworthy Machine Learning a DATA, i Carlos Cabañas, Talent & HR Solutions a Aggity.

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Jaume Raventós, nou gerent del Consorci Mar Parc de Salut

El Consell Rector del Consorci Mar Parc de Salut ha aprovat el nomenament del Dr. Jaume Raventós com a nou gerent de l'entitat. Substituirà, a partir de l'1 d'abril, la Dra. Olga Pané, qui tanca una etapa de dotze anys i es jubila. Raventós, que ja va ocupar aquest càrrec entre el 2008 i el 2011, té una àmplia trajectòria professional i ha estat director gerent als hospitals de Sant Bernabé de Berga, Josep Trueta de Girona, Vall d'Hebron i al Consorci Hospitalari de Catalunya.

Més informació

Publicat l'estudi de salut dels municipis de més de 10.000 habitants de l'àrea de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha publicat l'informe d'indicadors de salut local de 2023 per al conjunt de municipis de més de 10.000 habitants de la demarcació de Barcelona. El document facilita dades per identificar problemes i desigualtats en salut que ajudin a implementar mesures en aquest àmbit. Presenta més de 90 indicadors de diferents àrees temàtiques, com ara demografia, salut sexual i reproductiva, accidentalitat viària o socioeconomia. 

Més informació

Sant Joan de Déu inicia la construcció d'un centre dedicat a les malalties minoritàries

L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona ha col·locat la primera pedra del centre dedicat exclusivament a les malalties minoritàries, que entrarà en funcionament a finals de 2025. Únicas SJD concentrarà tots els espais assistencials i de recerca per al diagnòstic i tractament de les patologies poc freqüents d'origen genètic i immunològic, de les quals esdevindrà un dels tres complexos més grans del món. L'edifici forma part de les noves estructures del projecte "Porta Barcelona", que preveu la creació d'un campus biomèdic a la zona per accelerar la implantació de tecnologies emergents en el camp de la salut. 

Més informació

L'Hospital de Cerdanya incorpora un TAC d'última generació

L'Hospital de Cerdanya ha estrenat un TAC d'última generació, que li permetrà fer un pas endavant en el camp de la diagnosi per imatges. N'ofereix d'alta resolució en un temps molt més reduït, per la qual cosa accelera els exàmens i els fa més còmodes per als pacients. L'aparell estableix nous estàndards en la protecció contra la radiació, amb protocols optimitzats que en minimitzen la dosi. Ajudarà, també, a discriminar els casos més greus, sobretot en el Codi Ictus, així com a guanyar precisió en les proves d'àmbit cardíac, cardiovascular o politraumàtic. 

Més informació

Actes i jornades

  • 11 de març Madrid / Online. "Transforming Primary Health Care: From Spain to Europe" >>més
  • 13 de març Barcelona. Jornada "L'impuls de la salut comunitària a Barcelona" >>més
  • 15 de març Barcelona. XXVI Jornada sobre el Càncer de Mama: "Desescalada en Càncer de Mama. Desafiaments i oportunitats en tractament, seguiment, diagnòstic i cribratge" >>més
  • 20 de març Girona. I Jornada Salut Mental i Natura a Catalunya >>més
  • 18 d'abril Terrassa. VI Jornada MAPAC. X aniversari de la Comissió de Millora de la Pràctica Clínica del CST. "Com millorar l'adequació de la pràctica assistencial i clínica" >>més
  • 5-7 de juny Barcelona. X Congreso Nacional de la Sociedad Española de Psicología Oncológica. "Retos de la Psicooncología en el siglo XXI: Implementación y sostenibilidad" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia: "Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

RESOLUCIÓ SLT/566/2024, de 26 de febrer, per la qual es nomenen membres dels consells de direcció de les regions sanitàries del Servei Català de la Salut.

ACORD GOV/45/2024, de 27 de febrer, pel qual es crea la Comissió d'Intel·ligència Artificial i s'estableixen mesures en matèria d'intel·ligència artificial.

EDICTE de 28 de febrer de 2024, pel qual se sotmet a informació pública el Projecte de decret pel qual es desplega la Llei 9/2017, de 27 de juny, d'universalització de l'assistència sanitària amb càrrec a fons públics per mitjà del Servei Català de la Salut.


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya