Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Més de cinquanta professionals d’entitats associades, al MWC amb el CSC

Una delegació del CSC, formada per més de cinquanta professionals de trenta entitats associades, va visitar ahir el 4YFN, el congrés d'startups celebrat en el context del Mobile World Congress (MWC). Una de les activitats proposades al grup va ser la visita al Catalonia Health Innovation Ecosystem Pavilion, l'espai coordinat per la Fundació TIC Salut Social i Biocat, on el Consorci va participar amb dues sessions. A més d'aquestes sessions obertes al públic, vam organitzar activitats exclusives per als membres d'iNexesCSC. Podeu veure el vídeo de la jornada aquí.

Més informació


Activitat Consorci

Col·laborem en l'elaboració dels nous informes de l’Oficina C del Congrés dels Diputats

El director general del CSC, José Augusto García Navarro, va assistir el passat dilluns a la presentació dels sis nous informes de l'Oficina de Ciencia y Tecnología (Oficina C) del Congrés dels Diputats com a membre del grup d'experts que ha col·laborat en la seva elaboració. El Dr. García Navarro, qui també és president de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG), ha participat en la redacció de l'informe 'Envejecimiento y bienestar'.

Llegir més

Abordem els reptes i oportunitats dels serveis territorials de geriatria en una nova Sessió Tècnica CSC

El CSC va acollir, el passat dijous, la Sessió Tècnica 'Els serveis territorials de geriatria: una nova manera d'abordar l'atenció a la població geriàtrica', on van participar el director general del CSC i president de la SEGG, José Augusto García Navarro; el geriatre del Servei Territorial de Geriatria del CHV Joan Espaulella; el metge especialista en Medicina Interna i Geriatria Jordi Mascaró; la directora d'Atenció Intermèdia del CSAPG, Helena Camell, i el cap del Servei de Geriatria i Pal·liatius del CSI, Benito Fontecha. Podeu veure el vídeo de la sessió aquí.

Llegir més

Presentem les novetats del conveni UNESPA 2023-2026 a les entitats associades

El CSC, juntament amb ACES i La Unió, va celebrar el passat divendres una sessió informativa per presentar les novetats del conveni UNESPA signat recentment i que serà d'aplicació a partir de l'1 de març a totes les entitats adherides a aquest. Podeu recuperar el vídeo de la presentació aquí.

Llegir més

Les implicacions sanitàries de la sequera, a la sessió inaugural del cicle de Trobades de Salut Pública 2024

El CSC celebrarà la primera sessió del cicle de Trobades de Salut Pública 2024 el dijous 4 d'abril, a les 14 h, sota el títol "Sequera i salut: un repte de salut pública". Carmen Cabezas (Departament de Salut) introduirà la sessió, que comptarà amb les ponències de Jordi Molist (ACA), Irene Corbella (ASPCAT), Miquel Paraira (AGBAR) i Anna Gómez (ASPB) i la moderació de Carme Chacón (ASPCAT). El formulari d'inscripció per assistir a aquesta jornada de forma presencial està disponible aquí. Per seguir-la online, cal registrar-se aquí.

Llegir més

Organitzem una taula rodona sobre logística i atenció al client en el sector salut

El Servei Agregat de Contractacions Administratives del CSC (SACAC) organitza, el dimecres 20 de març, una taula rodona sobre logística i atenció al client en el sector salut, on, a més de l'equip de la central de contractacions, participaran l'Hospital Sant Joan de Déu, el Consorci Sanitari Integral, el Consorci Sanitari de l'Anoia, 3M, B.Braun, CV Médica, Intersurgical i Medtronic. Es podran inscriure per assistir-hi presencialment, com a màxim, dues persones de cada entitat. No hi ha límit d'assistents en la via telemàtica. Les inscripcions estan disponibles en aquest enllaç.

Llegir més

Parlem de la sostenibilitat dels nous fàrmacs al sistema actual a Sant Cugat del Vallès

Antoni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, ha participat com a ponent a l'Aula d'extensió universitària per a la gent gran de Sant Cugat del Vallès, on ha parlat del repte que suposa fer sostenibles les noves incorporacions de fàrmacs en el sistema de salut actual.

Llegir més

La presentació del programa formatiu del 4t Update Serveis Generals, en imatges

El CSC va celebrar, el 20 de febrer, juntament amb Unió Consorci Formació (UCF), la jornada inaugural del 4t Update Serveis Generals. A l'acte, que va tenir lloc al celler Sumarroca de Sant Sadurní d'Anoia, hi van participar una vintena de directius i comandaments de l'àmbit de Serveis Generals de 19 entitats. UCF ha recollit, en un vídeo, els millors moments de la trobada. 

Llegir més


Informació patronal CAPSS

S'aprova el projecte de Llei de Famílies

El Consell de Ministres del 27 de febrer ha aprovat el projecte de Llei de Famílies amb tres objectius bàsics, reconèixer les diferents situacions familiars que existeixen, millorar la protecció social de les famílies i garantir el dret a conciliar la vida familiar amb la laboral. Les mesures específiques que s'inclouen en el projecte són la prestació per criança, la protecció a les famílies monoparentals, a les famílies nombroses, a les famílies migrants i a les famílies amb persones amb discapacitat. També es reconeixeran més drets per a les parelles de fet i s'establirà un fons de garantia d'aliments.

El BOE publica la modificació del Conveni marc estatal

El BOE nº 47 de 22 de febrer ha publicat la Resolución de 12 de febrero de 2024, de la Dirección General de Trabajo, por la que se registra y publica la modificación del VIII Convenio colectivo marco estatal de servicios de atención a las personas dependientes y desarrollo de la promoción de la autonomía personal. Les modificacions se centren en l'article 24 (treballs de superior i inferior categoria i mobilitat funcional), l'article 51 (permís parental), l'article 53 (permisos retribuïts), l'article 55 (excedència especial per maternitat i cura de familiars) i l'article 56 (reducció de la jornada per motius familiars).


Obertament prepara nous vídeos antiestigma per a l'àmbit laboral

Com iniciar una conversa a la feina amb algú que sospitem que pot estar passant per una problemàtica de salut mental? Quines adaptacions i mesures cal prendre en la reincorporació d'una persona treballadora que torna a la feina després d'una baixa per salut mental? Obertament ha ideat una bateria de càpsules audiovisuals pensades per facilitar eines en l'àmbit laboral i generar un canvi en la nostra cultural empresarial. 

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

L'atenció primària del Pirineu, la més ben valorada de Catalunya

Els habitants de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran són els que millor han qualificat de tot Catalunya els serveis sanitaris que van rebre durant l'any passat a l'atenció primària, segons es desprèn dels resultats del Pla d'enquestes de percepció, experiència i satisfacció d'usuaris (PLAENSA). Els usuaris preguntats puntuen la satisfacció global amb un 8,15 per sobre de 10 i un 90% afirma que tornaria a acudir al seu centre, xifres similars a les de l'estudi anterior, de 2022. Els segueixen els de la Regió Sanitària Lleida, amb un 8,06. La nota mitjana de Catalunya se situa en un 7,72.

Més informació

Presentació de l'Estratègia de suport i impuls al voluntariat en salut

El posicionament i la visibilització, el suport a la gestió i millora contínua, i la governança són els tres eixos de l'Estratègia de suport i impuls al voluntariat en salut, que es va presentar el passat dilluns, en un acte encapçalat pel conseller Balcells. Promoguda per la Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, aquesta estratègia es configura com un marc d'actuació present i futur per a un voluntariat en salut més coordinat, protegit, format i efectiu. Durant la presentació, es van donar a conèixer les aliances i el treball col·laboratiu, que ajuden a promoure i enfortir el voluntariat per tal de rendibilitzar els recursos i millorar-ne la coordinació i els resultats.

Més informació

Pla per millorar l'atenció a les persones grans fràgils, amb cronicitat complexa o avançada

El Departament de Salut, l'Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut i el Servei d'Emergències Mèdiques han consensuat el Pla d'actuacions 2024 per a la integració de l'atenció a les persones grans fràgils, amb cronicitat complexa (PCC) o avançada (MACA). Aquest document unifica les diverses propostes assistencials del Departament i, al mateix temps, insta les administracions, professionals i proveïdors d'aquest àmbit a donar una millor resposta als tres col·lectius. L'objectiu és tractar-los des d'una perspectiva individualitzada, integrada i sistèmica, tot prioritzant la seva atenció en l'entorn comunitari/domiciliari.

Més informació

Acte commemoratiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

La seu del Departament de Salut acollirà, demà, a les 10 h, un acte amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries. Hi participaran professionals, institucions, pacients, famílies i cuidadors. A Europa, es considera minoritària aquella malaltia que afecta menys d'una persona de cada 2.000 habitants. A Catalunya, les pateixen unes 400.000 persones i, a tot el món, uns 300 milions. Inclouen més de 7.000 condicions clíniques, presenten símptomes molt diversos i requereixen un abordatge multidisciplinari. Per inscriure's a l'acte cal omplir aquest formulari.

Més informació

Actes i jornades

  • 15 de març Barcelona. XXVI Jornada sobre el Càncer de Mama: "Desescalada en Càncer de Mama. Desafiaments i oportunitats en tractament, seguiment, diagnòstic i cribratge" >>més
  • 20 de març Girona. I Jornada Salut Mental i Natura a Catalunya >>més
  • 18 d'abril Terrassa. VI Jornada MAPAC. X aniversari de la Comissió de Millora de la Pràctica Clínica del CST. "Com millorar l'adequació de la pràctica assistencial i clínica" >>més
  • 5-7 de juny Barcelona. X Congreso Nacional de la Sociedad Española de Psicología Oncológica. "Retos de la Psicooncología en el siglo XXI: Implementación y sostenibilidad" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia: "Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més

 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya