Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Presentem el programa formatiu del 4t Update Serveis Generals

El CSC va celebrar ahir, juntament amb Unió Consorci Formació (UCF), la jornada inaugural del 4t Update Serveis Generals. A l'acte, que va tenir lloc al celler Sumarroca de Sant Sadurní d'Anoia, hi van participar una vintena de directius i comandaments de l'àmbit de Serveis Generals de 19 entitats.

La iniciativa, impulsada per la Comissió de Serveis Generals del CSC, ofereix formació continuada i especialitzada a professionals d'organitzacions sanitàries i socials. L'Update es basa en deu sessions presencials, que tindran lloc entre els mesos de març i octubre. Vuit d'elles seran experiencials, amb visites a diversos centres, i les altres dues es duran a terme a la seu d'UCF. Les inscripcions ja estan obertes.

Més informació


Activitat Consorci

La Sessió Tècnica CSC de demà abordarà l'atenció a la població geriàtrica

La Sessió Tècnica que tindrà lloc demà, a la seu del CSC, tractarà sobre 'Els serveis territorials de geriatria: una nova manera d'abordar l'atenció a la població geriàtrica'. José Augusto García Navarro (CSC i SEGG) presentarà "La nova estratègia de l'atenció geriàtrica"; Joan Espaulella (CHV), Mireia Mascaró (Hospital Dos de Maig i Hospital de la Santa Creu i Sant Pau) i Helena Camell (CSAPG) mostraran exemples pràctics, i Benito Fontecha (CSI) moderarà la sessió. El formulari d'inscripció per assistir a aquesta jornada de forma presencial està disponible aquí. Per seguir-la online, cal registrar-se aquí.

Llegir més

Organitzem una taula rodona sobre logística i atenció al client en el sector salut

El Servei Agregat de Contractacions Administratives del CSC (SACAC) organitza, el dimecres 20 de març, una taula rodona sobre logística i atenció al client en el sector salut, on, a més de l'equip de la central de contractacions, participaran l'Hospital Sant Joan de Déu, el Consorci Sanitari Integral, el Consorci Sanitari de l'Anoia, 3M, B.Braun, CV Médica, Intersurgical i Medtronic. Es podran inscriure per assistir-hi presencialment, com a màxim, dues persones de cada entitat. No hi ha límit d'assistents en la via telemàtica. Les inscripcions estan disponibles en aquest enllaç.

Llegir més

Les implicacions sanitàries de la sequera, a la sessió inaugural del cicle de Trobades de Salut Pública 2024

El CSC celebrarà la primera sessió del cicle de Trobades de Salut Pública 2024 el dijous 4 d'abril, a les 14 h, sota el títol "Sequera i salut: un repte de salut pública". Carmen Cabezas (Departament de Salut) introduirà la sessió, que comptarà amb les ponències de Jordi Molist (ACA), Irene Corbella (ASPCAT), Miquel Paraira (AGBAR) i Anna Gómez (ASPB) i la moderació de Carme Chacón (ASPCAT). El formulari d'inscripció per assistir a aquesta jornada de forma presencial està disponible aquí. Per seguir-la online, cal registrar-se aquí.

Llegir més

La central de contractacions del CSC presenta ARMA 2.0, la nova plataforma per interactuar amb les entitats adherides

El Servei Agregat de Contractacions Administratives del CSC (SACAC) va presentar, el passat 14 de febrer, la nova plataforma ARMA 2.0, que s'utilitzarà per interactuar amb les entitats adherides als expedients de la central de contractació, gestionats des del SACAC. Després d'una dècada en funcionament, el Consorci ha impulsat una nova versió de la plataforma que representa una millora qualitativa i un compromís clar de proporcionar eines tecnològiques modernes i eficients per millorar els processos de contractació pública.

Llegir més

Participem en un fòrum sobre gestió de medicaments biosimilars en malalties minoritàries

El CSC va participar ahir en una sessió sobre gestió de medicaments biosimilars en malalties minoritàries, organitzada per la Fundació Bamberg amb el suport del laboratori Samsung Bioepsis i celebrada a la seu de l'Organització Farmacèutica Col·legial. Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament, va explicar l'experiència del sistema de salut de Catalunya, de la central de contractacions del CSC i dels hospitals associats en la implementació de polítiques de medicaments biosimilars i les seves particularitats en els medicaments per al tractament de malalties minoritàries.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Contribuïm a la formació de professionals sanitaris en llengua catalana

El CSC, a través d'UCF, contribuirà a la formació gratuïta d'un total de 2.700 professionals de l'àmbit de la salut per millorar les seves competències en llengua catalana per a l'atenció sanitària. En el marc del programa Conforcat a Mida, l'objectiu principal d'aquesta iniciativa impulsada pel Govern és que els professionals puguin assolir habilitats comunicatives i el nivell de català necessari per expressar-se oralment i per escrit en el seu context laboral. Les inscripcions al programa estan disponibles en aquest enllaç.

Més informació

Actualitzades les taules salarials 2023 i 2024 del Conveni col·lectiu de la sanitat concertada

La comissió paritària del III Conveni col·lectiu de la sanitat concertada del SISCAT va procedir, el passat 15 de febrer, a signar les actualitzacions de les taules salarials de 2023 incorporant l'increment retributiu complementari del 0,5% vinculat al PIB nominal de 2023 i les taules salarials de 2024 amb l'actualització del salari base del grup professional 2.2 i la retribució variable per objectius (DPO) dels grups professionals 3, 6 i 7.


Es publiquen al DOGC les taules del Conveni col·lectiu GERCAT

El DOGC núm. 9106 de 21 de febrer ha publicat la RESOLUCIÓ EMT/392/2024, d'1 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'acord de revisió salarial per a l'any 2023 del Conveni col·lectiu autonòmic de Catalunya del sector de l'atenció a la gent gran (GERCAT).

Més informació

Pròximes activitats a la plataforma FFWI

Behavioral Economics per a l'avaluació del talent, el mercat de talent digital a Europa i quan i per què és millor treballar en equip són els tres pròxims webinars que organitza Future For Work Institute (FFWI), que tindran lloc els dies 20 de febrer, 28 de febrer i 7 de març, i als quals poden accedir els associats del CSC.

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Es presenta l'estratègia d'impuls i suport al voluntariat en salut

La sala d'actes del Departament de Salut (Pavelló Ave Maria) acollirà, el pròxim dilluns, 26 de febrer, la presentació de l'estratègia d'impuls i de suport al voluntariat en salut.

La Dra. Carme Bertral, secretària d'Atenció Sanitària i Participació, hi explicarà les 22 accions dissenyades per guiar l'acció voluntària en aquest àmbit, enfocades al reconeixement i a la promoció, i amb la vista posada en el 2030. La cloenda de l'acte anirà a càrrec del conseller de Salut, Manel Balcells. Les inscripcions es poden fer des d'aquest formulari

Més informació

Drets Socials activa un cercador web de centres assistencials per a persones grans

El Departament de Drets Socials ha creat un cercador web de centres assistencials per a gent gran amb informació detallada i fotografies dels espais i els serveis de cada equipament. S'hi poden buscar residències, centres de dia, habitatges tutelats i serveis d'atenció integral en l'àmbit rural (SAIAR) per a persones grans, tant de titularitat pública com d'iniciativa social o privats. El nou portal, que té informació d'uns 1.800 centres, s'emmarca en el Pla de Transformació Digital engegat pel departament i permet fer cerques per ubicació i tipus de centre. S'hi pot accedir des d'aquí.

Més informació

2.800 noves places públiques per a gent gran i persones amb discapacitat el 2023

L'any 2023 s'ha tancat amb la creació de 2.766 places públiques noves per a persones amb discapacitat (696) i gent gran (2.070) a Catalunya, segons ha informat el Departament de Drets Socials. De les places per a gent gran, 1.420 han estat en residències de gent gran (RGG), 539 en centres de dia (CD) i 111 en els Serveis d'Atenció Integral en l'Àmbit Rural (SAIAR). Aquest any, fruit de l'increment de les prestacions econòmiques vinculades a una plaça residencial, es calcula que es crearan 5.000 places públiques més.

Més informació

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus inaugura el Laboratori d'Anàlisis Clíniques

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha estrenat el Laboratori d'Anàlisis Clíniques, un servei integrat al Laboratori de Referència de Catalunya, que forma part de la Xarxa de diagnòstic biomèdic i per la imatge (dibi). L'equipament disposa d'una superfície construïda de 746 m² i està integrat pel laboratori d'urgències, que ja ocupava aquest espai, i el de rutina, anteriorment ubicat a l'edifici CEPID de Reus. Compta amb més d'una trentena de professionals de disciplines i àmbits especialitzats diversos, que porten a terme més de tres milions de proves anuals.

Més informació

Tecnologia pionera a Sant Pau per al diagnòstic del càncer de pulmó

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona ha incorporat una tecnologia pionera que permet confirmar o descartar el càncer de pulmó en zones que fins ara eren inaccessibles. Es tracta de la broncoscòpia per navegació electromagnètica (NEB), una prova diagnòstica que es fa quan s'ha identificat un nòdul al pulmó, ja sigui per una prova de cribratge, una exploració per símptomes pulmonars o una de rutinària. Fins ara se n'han beneficiat més de 50 pacients.  

Més informació

Actes i jornades

  • 28 de febrer Barcelona / Online. "L'atenció intermèdia, un pilar del sistema integrat de salut de Catalunya" >>més
  • 15 de març Barcelona. XXVI Jornada sobre el Càncer de Mama: "Desescalada en Càncer de Mama. Desafiaments i oportunitats en tractament, seguiment, diagnòstic i cribratge" >>més
  • 20 de març Girona. I Jornada Salut Mental i Natura a Catalunya >>més
  • 5-7 de juny Barcelona. X Congreso Nacional de la Sociedad Española de Psicología Oncológica. "Retos de la Psicooncología en el siglo XXI: Implementación y sostenibilidad" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia: "Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

RESOLUCIÓ EMT/392/2024, d'1 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'acord de revisió salarial per a l'any 2023 del Conveni col·lectiu autonòmic de Catalunya del sector de l'atenció a la gent gran (GERCAT).

RESOLUCIÓ SLT/438/2024, de 7 de febrer, de modificació de la Unitat d'Atenció Continuada i d'Urgències de Base Territorial (ACUT) Mataró-Maresme.

ACORD GOV/34/2024, de 3 de febrer, pel qual s'aproven criteris per harmonitzar els procediments de governança pressupostària i d'execució de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic per al seguiment dels subprojectes del Pla de recuperació, transformació i resiliència vinculats als fons NextGenerationEU i es crea l'eina de gestió pròpia dels fons provinents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (GENEXT).


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya