Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Ja està disponible el programa de Trobades de Salut Pública 2024

La programació del cicle de Trobades de Salut Pública 2024, que enguany celebra el seu 10è aniversari, ja està disponible aquí.

Aquest any, el cicle abordarà les desigualtats socials de salut com a eix transversal. La sessió inaugural tindrà lloc el 4 d'abril i tractarà sobre 'Sequera i salut: un repte de salut pública'.

La resta de sessions plantejaran altres reptes actuals en salut pública, com ara l'ús de les pantalles (6 de juny) i les contribucions dels plans locals de salut (19 de setembre) i de l'art sobre la salut (7 de novembre).

Més informació


Activitat Consorci

El CSC, un any més, al MWC i 4YFN!

El CSC serà present, un any més, en el Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà del 26 al 29 de febrer a Barcelona. Una delegació formada per professionals de les entitats associades tindrà l'oportunitat de visitar l'exposició durant els quatre dies del Congrés. A més, per als membres d'iNexesCSC hem preparat un programa especial entorn del 4YFN, amb activitats exclusives en aquest espai dedicat a les startup. En el marc del 4YFN, el CSC també participarà amb dues sessions en el Catalonia Health Innovation Ecosystem Pavilion.

Llegir més

La pròxima Sessió Tècnica CSC abordarà l'atenció a la població geriàtrica

La pròxima Sessió Tècnica CSC tindrà lloc el dijous 22 de febrer i tractarà sobre 'Els serveis territorials de geriatria: una nova manera d'abordar l'atenció a la població geriàtrica'. José Augusto Garcia Navarro (CSC i SEGG) presentarà "La nova estratègia de l'atenció geriàtrica"; Joan Espaulella (CHV), Mireia Mascaró (Hospital Dos de Maig i Hospital de la Santa Creu i Sant Pau) i Helena Camell (CSAPG) mostraran exemples pràctics i Benito Fontecha (CSI) moderarà la sessió. El formulari d'inscripció per assistir a aquesta jornada de forma presencial està disponible aquí. Per seguir-la online, cal registrar-se aquí.

Llegir més

Assistim al Water Innovation Day: busquem solucions innovadores per a un ús més sostenible de l’aigua

El CSC ha assistit avui al VI Water Innovation Day, organitzat pel Catalan Water Partnership (CWP) i enguany dedicat a l'ús eficient de l'aigua pel context de sequera i emergència hídrica que viu el nostre país. L'assistència a aquest esdeveniment ens ha permès conèixer solucions innovadores en aquest àmbit i valorar la seva aplicació al nostre sector. D'aquesta manera, continuem treballant per a la reducció i optimització dels consums als centres associats, en la línia del document L'aigua a l'entorn salut, que hem publicat recentment.

Llegir més

Participem en la Taula de treball d’Economia Circular al Sector Sanitari

L'Àrea de Sostenibilitat del CSC va participar ahir en la jornada organitzada pel Club EMAS amb motiu de la constitució de la Taula de treball d'Economia Circular al Sector Sanitari. En el marc d'aquesta taula i fins al juliol de 2025, es portarà a terme un projecte centrat en la identificació de les barreres i les potencials millores per promoure una activitat més circular i respectuosa amb el medi ambient al sector.

Llegir més

Coneixem l'equip d'innovació de Serveis De Salut Integrats Del Baix Empordà (SSIBE)

Serveis De Salut Integrats Del Baix Empordà (SSIBE) és una de les 35 entitats adherides a iNexesCSC, l'ecosistema d'innovació del Consorci. En una de les visites organitzades en el marc d'aquest espai de participació, hem pogut conèixer el seu equip d'innovació i alguns dels projectes que tenen en marxa. Entre ells, l'eina de neurorehabilitació GNPT (Guttmann Neuro Personal Trainer), una solució d'intel·ligència artificial per als emplatats a la cuina, una càmera per fer simulació clínica i el tractament d'oxigenoteràpia hiperbàrica. Ens ho explica l'equip de SSIBE en aquest vídeo.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Acord parcial en la negociació del II Conveni col·lectiu GERCAT

El passat 8 de febrer, en les negociacions del segon Conveni col·lectiu autonòmic de Catalunya del sector de l'atenció a la gent gran (GERCAT), es va arribar a un primer acord parcial per a regularitzar aquelles situacions derivades de la signatura i posterior desenvolupament del VIII Convenio marco estatal de atención a las persones dependientes y Desarrollo de la promoción de la autonomia personal, als efectes de respectar l'establert a l'article 6 d'aquell text convencional. 

Més informació

El Consell de Ministres aprova l'increment salarial del 0,5% vinculat al PIB nominal 2023

El BOE núm. 34 de 8 de febrer va publicar la Resolució de 7 de febrer de 2024, de la Secretaria d'Estat de Pressupostos i Despeses, per la qual es publica l'Acord del Consell de Ministres de 6 de febrer de 2024, pel qual s'aprova l'increment del 0,5 per cent en les retribucions del personal al servei del sector públic, en aplicació del previst en l'article 19.Dos.2.b) de la Llei 31/2022, de 23 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2023.

Més informació

L'absentisme per IT a Catalunya. Conclusions i propostes

PIMEC ha elaborat l'estudi "Incapacitat temporal a Catalunya. Evolució 2013-2023", on es fa una anàlisi del context i de l'evolució de les baixes per incapacitat temporal amb l'ànim d'obrir un debat serè i pausat al voltant d'una qüestió que té un impacte social i econòmic en el teixit empresarial i que és necessari abordar. A partir de les conclusions de l'estudi, PIMEC presenta un conjunt de propostes amb l'objectiu d'iniciar aquest debat. 

Més informació

L'Update Directiu 2024 se celebrarà el 6 de març

L'11a edició de l'Update Directiu d'UCF tindrà lloc el pròxim 6 de març a l'Auditori del CosmoCaixa. La jornada, que busca reunir gerents, directius i líders d'equips del sector salut i social, se celebra amb els objectius de repensar la funció directiva partint de l'autoconeixement, facilitar que els professionals assistencials tinguin una major comprensió cap a la gestió i trencar barreres entre la gestió clínica i la directiva.

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Les llistes d'espera es van reduir l'any passat

El Pla de millora de l'accessibilitat de la ciutadania a l'atenció sanitària ha registrat xifres positives en el primer any de funcionament, si bé no s'han assolit els objectius previstos. L'any passat es van fer un 11% més d'intervencions quirúrgiques que el 2022 i les intervencions fora de termini van disminuir un 61%. Les proves diagnòstiques van créixer un 21% i les fora de termini van baixar un 30%. Pel que fa a les visites als centres d'atenció primària, dos de cada tres persones van tenir visita en cinc dies o menys amb el seu professional assignat des del dia que la van demanar. Salut impulsarà enguany l'eina de programació per motius, que ha de permetre accedir a l'atenció primària de manera més resolutiva.

Més informació

Mesures i incentius per atraure talent a l'atenció primària en l'àmbit rural

El conseller de Salut, Manel Balcells, va fer públic, el passat 8 de febrer, el Pla d'ocupació de places de difícil cobertura en l'àmbit rural a l'atenció primària, que el Departament ens havia presentat el dia abans, en el marc de la Comissió d'Atenció Primària La Unió-CSC. Balcells va concretar quins seran els incentius econòmics d'aquest Pla: metges de Medicina Familiar i Comunitària, i pediatres dels centres considerats de difícil cobertura rebran un increment anual d'uns 3.500 €, mentre que infermeres, llevadores i treballadores socials, 2.000. L'impacte global per a Salut serà d'11,5 milions anuals.

Més informació

Nova acció de la campanya de Salut per prevenir el suïcidi

La campanya "No el deixis caure en el pou del suïcidi", iniciada el passat desembre pel Departament de Salut, ha fet un pas més amb la instal·lació de vinils a uns 90 punts de Catalunya. Aquesta acció a peu de carrer vol posar èmfasi en la detecció i prevenció, per part de l'entorn, de les conductes que atempten contra la pròpia vida i en la importància de demanar ajuda al telèfon 061/Salut Respon. La iniciativa s'emmarca en el Pla de prevenció del suïcidi de Catalunya 2021-2025 (PRESC), dirigit per Diego Palao, coordinador de la Comissió de Psiquiatria i Salut Mental del CSC i director de Salut Mental del Parc Taulí.

Més informació

Es presenta l'Informe de la BioRegió de Catalunya 2023

Uns 600 professionals i diferents entitats del sector, entre les quals el CSC, van assistir a la presentació de l'Informe de la BioRegió de Catalunya 2023, que recull els principals indicadors d'innovació en salut i dades macroeconòmiques en aquest àmbit. Segons l'estudi, les startups i scaleups de salut catalanes han aconseguit sumar 220 milions d'euros el 2023, malgrat el context geopolític i econòmic global. L'informe d'enguany, que Biocat publica des de 2009, mostra que l'àmbit de les ciències de la vida i la salut està format per més de 1.400 empreses i 91 centres de recerca, que equivalen al 7,9% del PIB català, i donen feina a un 6,5% de la població activa. 

Més informació

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya presenta un estudi sobre usos lingüístics

El 80% dels metges extracomunitaris té predisposició per aprendre o millorar el català. És una de les conclusions de l'Estudi sobre les necessitats i coneixements lingüístics dels metges a l'assistència sanitària, elaborat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) d'acord amb una enquesta a més de 1.300 professionals col·legiats. L'informe també revela que el 87% l'entén i el 69% el parla, i que és la llengua materna del 37,6% dels professionals que exerceixen a Catalunya. L'ús del català és més habitual entre companys que no pas en l'acte assistencial, i més freqüent entre els professionals de més de 45 anys. 

Més informació

Actes i jornades

  • 15 de febrer Online. Webinar: "Huella de carbono en el sector sanitario: compromisos, desafíos y soluciones" >>més
  • 20 de febrer Barcelona. "Sessió Científica: Recerca en salut pública social i responsable" >>més
  • 28 de febrer Barcelona / Online. "L'atenció intermèdia, un pilar del sistema integrat de salut de Catalunya" >>més
  • 15 de març Barcelona. XXVI Jornada sobre el Càncer de Mama: "Desescalada en Càncer de Mama. Desafiaments i oportunitats en tractament, seguiment, diagnòstic i cribratge" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia: "Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

RESOLUCIÓ EMT/4494/2023, d'1 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acta 9a de la Comissió Paritària del III Conveni col·lectiu de treball dels hospitals d'aguts, centres d'atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental, concertats amb el SCS (codi de conveni núm. 79100135012015).

RESOLUCIÓ SLT/362/2024, de 9 de febrer, de nomenament d'un vocal suplent del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut.

ACORD GOV/29/2024, de 6 de febrer, d'impuls de la comunicació clara de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i dels ens del seu sector públic amb la ciutadania.

BOE

ORDRE SND/98/2024, de 31 de gener, per la qual es convoca a la realització de proves d'aptitud a nacionals d'Estats membres de la Unió Europea que han sol·licitat el reconeixement de la qualificació professional per exercir a Espanya les professions sanitàries d'Infermeria de Cures Generals i Fisioteràpia.


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya