Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

La pròxima Sessió Tècnica CSC abordarà l'atenció a la població geriàtrica

La pròxima Sessió Tècnica CSC tindrà lloc el 22 de febrer i tractarà sobre els serveis territorials de geriatria.

José Augusto Garcia Navarro (CSC i SEGG) presentarà "La nova estratègia de l'atenció geriàtrica". Seguidament, es mostraran exemples pràctics amb Joan Espaulella (CHV), Mireia Mascaró (Hospital Dos de Maig i Hospital de la Santa Creu i Sant Pau) i Helena Camell (CSAPG). Benito Fontecha (CSI) moderarà la sessió. 

El formulari d'inscripció per assistir a aquesta Sessió Tècnica de forma presencial està disponible aquí. Per seguir la jornada online, cal registrar-se aquí.

Més informació


Activitat Consorci

El CSC, a la Comissió d'Estudi sobre la Salut Mental i les Addiccions del Parlament

El director general del CSC, José Augusto García Navarro, va comparèixer el passat divendres a la Comissió d'Estudi sobre la Salut Mental i les Addiccions del Parlament per abordar l'atenció a la gent gran en aquest àmbit. Durant la seva intervenció, va posar èmfasi en la necessitat de lluitar contra l'edatisme i promoure una visió evolutiva, preventiva i inclusiva. "Hem de canviar la mirada per deixar de veure les persones grans com un problema i plantejar-nos com integrar-les com a ciutadans i ciutadanes de ple dret", va assenyalar.

Llegir més

Salut ens presenta el Pla d'ocupació de places de difícil cobertura en l'àmbit rural a l'atenció primària

El director general de Professionals del Departament de Salut, Marc Soler, i la cap de la divisió de Professionals del CatSalut, Anna González, han visitat avui el CSC, en el marc de la Comissió d'Atenció Primària, on han presentat el Pla d'ocupació de places de difícil cobertura en l'àmbit rural. El Pla defineix mesures per facilitar l'ocupació d'aquests llocs de difícil cobertura, les quals giren entorn de tres grans eixos: l'incentiu econòmic, el projecte professional i el projecte personal. Prèviament, s'ha fet un treball de classificació dels EAP segons el grau de difícil cobertura.

Llegir més

Parlem de qualitat i seguretat dels pacients en la primera Sessió Tècnica del 2024

El CSC va acollir el passat dijous la primera Sessió Tècnica de l'any, que va tractar sobre "L'abordatge dels reptes per a la millora de la qualitat i seguretat dels pacients". M. José Bueno (Salut Sant Joan de Reus - Baix Camp) va moderar la taula, que va comptar amb la participació de Clara Pareja (Departament de Salut) i Montse Gens (Gerència Territorial Camp de Tarragona). El president del CSC, Josep Mayoral, va ser l'encarregat de donar la benvinguda a la jornada i d'inaugurar el cicle de sessions.

Llegir més

Nova anàlisi sobre els canvis en la coordinació clínica en àrees amb diferents tipus d’integració de la gestió a Catalunya

Dins el conveni de col·laboració entre el CSC i la UPF, Jhosy Canedo, metgessa resident de medicina preventiva i salut pública de l'Hospital Universitari de Bellvitge, va presentar, el passat 25 de gener, el treball de fi del Màster de Salut Pública. En el treball, Canedo analitza l'evolució de la coordinació clínica entre 2017 i 2022 en entorns del sistema sanitari català amb diferents tipus d'integració de la gestió de l'atenció primària i hospitalària i identifica àrees de millora, basant-se en els estudis COORDENA desenvolupats pel GAIA i liderats pel SEPPS del CSC.

Llegir més

Col·laborem, un any més, amb els BCN Salut Games

El CSC és, un any més, entitat col·laboradora dels BCN Salut Games, que enguany arriben a la setena edició. Animem, així, totes les entitats associades a participar en aquesta olimpíada solidària entre centres del sector salut i de recerca que promou el treball en equip, els hàbits de vida saludables i la solidaritat dins les organitzacions. Les competicions de 2024 se celebraran entre el 18 de març i l'11 de maig, i les inscripcions ja estan obertes, fins al 19 de febrer.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Salari mínim interprofessional per al 2024

El BOE núm. 33, de 7 de febrer de 2024, publica el Reial Decret 145/2024, de 6 de febrer, pel qual es fixa el salari mínim interprofessional per al 2024. Aquest Reial Decret entrarà en vigor demà, 8 de febrer, i tindrà efecte durant el període comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2024. 

La quantia del salari mínim interprofessional ha quedat fixada en 37,8 euros/dia o 1.134 euros/mes o 15.876 euros/any, per a la jornada legal de treball de cada activitat, fet que representa un increment del 5% sobre les quanties de 2023.

Veure circular

Estat de la situació del deute històric a la Seguretat Social de les institucions sanitàries sense ànim de lucre

El passat mes de desembre, des del CSC es va recomanar a les entitats associades que enviessin una proposta d'escrit a la Direcció General de la TGSS on se sol·licités de manera cautelar que, fins que es dictés la norma legal que ampliés la moratòria del deute a la Seguretat Social, no s'iniciessin tràmits de reclamació del deute que havia gaudit del benefici de la moratòria fins a 31 de desembre de 2023. En aquests moments i segons la informació de què disposem, es manté l'eficàcia de la Disposició Addicional cinquanta-cinquena de la Llei 31/2022, de 23 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2023 i no s'ha de presentar cap nova sol·licitud d'ampliació de moratòria fins que no s'aprovi la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat de 2024 o una altra norma que contempli expressament aquesta ampliació.


Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

L'ONU reconeix l'avaluació de l’atenció integrada en l’entorn domiciliari

El projecte de la Generalitat que avalua l'impacte de l'atenció integrada en l'entorn domiciliari ha estat reconegut per l'ONU en la seva llista de bones pràctiques, feta en el marc del Programa The UN Decade of Healthy Ageing (2021-2030). L'Atenció Integrada Social i Sanitària (AISS) té com a objectiu promoure l'autonomia personal de les persones grans, augmentar-ne la qualitat de vida i reduir al màxim la institucionalització. Per valorar el nivell de maduresa d'aquesta atenció, la Generalitat va posar en marxa una avaluació dels sistemes de Salut i de Serveis Socials de Catalunya.

Més informació

Salut constitueix la Comissió tècnica de seguiment (CTS) del Pla d’Acció de la professió Infermera 2024-2025

Avui s'ha celebrat la reunió constitutiva de la Comissió tècnica de seguiment (CTS) del Pla d'Acció de la professió infermera 2024-25, formada pel consell de col·legis, els col·legis i les associacions professionals d'infermeria. Es tracta d'un document que busca el creixement de la professió amb accions destinades a potenciar-ne l'autonomia, la viabilitat en la presa de decisions i l'impacte social. La finalitat és que aquest col·lectiu tingui veu activa per participar en les polítiques públiques de cures, salut i benestar. El pla té un calendari definit per als propers dotze mesos, amb reunions trimestrals.

Més informació

L'Hospital del Mar, distingit per l'atenció als pacients amb esclerosi múltiple

L'Hospital del Mar de Barcelona s'ha convertit en el primer centre sanitari de Catalunya a obtenir la certificació ESCALEM, que acredita l'excel·lència en l'atenció i la cura dels pacients amb esclerosi múltiple mitjançant el compliment d'estàndards relatius als mitjans i els procediments. La guia ESCALEM, presentada el juliol de 2022, proposa avançar cap a un model de pràctica clínica basat en l'evidència i l'experiència clínica per tal d'agilitar el diagnòstic.

Més informació

Les donacions de sang a Catalunya es van mantenir estables el 2023

L'any 2023 es van fer a Catalunya un total de 247.677 donacions de sang, 27.759 de plasma i 2.262 de plaquetes, una quantitat que globalment suma 277.698 donacions i que s'ha mantingut estable els darrers deu anys. Aquest darrer any, l'única excepció a aquesta tendència han estat les donacions de plasma, que han augmentat significativament, en un 28%, per a assolir l'anomenat Repte d'Or i aconseguir l'autosuficiència en plasma en els propers tres anys, tal com marca la directiva europea.

Més informació

Actes i jornades

  • 9 de febrer Terrassa. VII Jornada d'al·lèrgia territorial del Vallès Occidental: "Actualització en urticària-angioedema i al·lèrgia alimentària" >>més
  • 15 de febrer Online. Webinar: "Huella de carbono en el sector sanitario: compromisos, desafíos y soluciones" >>més
  • 28 de febrer Barcelona / Online. "L'atenció intermèdia, un pilar del sistema integrat de salut de Catalunya" >>més
  • 15 de març Barcelona. XXVI Jornada sobre el Càncer de Mama: "Desescalada en Càncer de Mama. Desafiaments i oportunitats en tractament, seguiment, diagnòstic i cribratge" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia: "Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

LLEI 2/2024, del 6 de febrer, de modificació de la Llei 21/2000, sobre els drets d'informació concernent la salut i l'autonomia del pacient, i la documentació clínica.

DECRET 30/2024, de 30 de gener, de modificació del Decret 156/2014, de 25 de novembre, del Consell de la Discapacitat de Catalunya.

RESOLUCIÓ DSO/264/2024, de 2 de febrer, per la qual es modifica la Resolució DSO/4423/2023, de 28 de desembre, per la qual s'obre la convocatòria ordinària anticipada de subvencions a entitats de l'àmbit de polítiques socials del Departament de Drets Socials per a l'exercici 2024 (ref. BDNS 736158).

BOE

REIAL DECRET 145/2024, de 6 de febrer,  pel qual es fixa el salari mínim interprofessional pel 2024.


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya