Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Ja està disponible el programa de Sessions Tècniques 2024

La programació de les Sessions Tècniques del CSC 2024, que comencen aquest dijous, ja està disponible aquí.

En aquestes sessions mensuals, s'analitzen aspectes tècnics i projectes de l'actualitat sanitària i social relatius a les polítiques i la gestió dels serveis. Enguany, es tractaran temes tan diversos com ara l'ètica de la intel·ligència artificial aplicada a la salut o l'eutanàsia. També tindrem sessions dedicades a l'atenció geriàtrica, l'atenció a la salut mental, i la coordinació entre primària i hospitalària, entre altres.

Més informació


Activitat Consorci

La Sessió Tècnica de demà abordarà els reptes per a la millora de la qualitat i seguretat dels pacients

La Sessió Tècnica de demà, la primera de l'any, tractarà sobre l'abordatge dels reptes per a la millora de la qualitat i seguretat dels pacients. Hi participaran com a ponents Clara Pareja (Departament de Salut) i Montse Gens (Gerència Territorial Camp de Tarragona). M. José Bueno (Salut Sant Joan de Reus - Baix Camp) moderarà la sessió. El formulari d'inscripció per assistir a aquesta jornada de forma presencial està disponible aquí. Per seguir la sessió online, cal registrar-se aquí.

Llegir més

Participem en la reunió de seguiment de projectes transformadors del CatSalut, sis dels quals coordinats pel CSC

El CSC va participar ahir en la sessió plenària de presentació de l'activitat 2023 i seguiment dels projectes transformadors del CatSalut. L'Oficina Tècnica de Projectes d'Innovació del Consorci coordina sis d'aquests projectes, portats a terme pels centres associats Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, Consorci Sanitari del Maresme, Parc Sanitari Pere Virgili, Parc de Salut Mar, Hospital Clínic de Barcelona i Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Aquestes iniciatives s'han gestat en el marc d'iNexesCSC.

Llegir més

El CSC, a RTVE per parlar de sostenibilitat ambiental al sector sanitari

El CSC ha participat en un reportatge d'RTVE per parlar de sostenibilitat ambiental al sector sanitari. Marta Moles, responsable de Sostenibilitat del Consorci, hi intervé explicant l'impacte en el canvi climàtic del sector, que, si fos un país, seria el 5è emissor de CO₂ del planeta. El reportatge també recull la iniciativa de l'Hospital Clínic, on es reciclen bates que ja no es poden fer servir reconvertint-les en altres productes, com bosses de tela reutilitzables.

Llegir més

Dia Europeu de la Protecció de Dades: aspectes clau sobre l'accés a les històries clíniques i socials

El passat diumenge, 28 de gener, es va celebrar el Dia Europeu de la Protecció de Dades i, des del CSC, vam compartir una infografia per recordar alguns aspectes clau sobre l'accés a les històries clíniques i socials, un dels àmbits que generen més conflictes a les organitzacions pel que fa al tractament de dades personals. Podeu veure la infografia aquí.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Noves normes de cotització al règim general de la Seguretat Social 2024

El BOE de 30 gener publica l'Ordre PJC/51/2024, de 29 de gener, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat Social, atur, protecció per cessament d'activitat, Fons de Garantia Salarial i formació professional per a l'exercici 2024, que entrarà en vigor el dia 31 de gener de 2024 amb efectes des del dia 1 de gener de 2024. 

Veure circular

Aclariments gaudi permís parental

En el butlletí Noticias RED 2/2024, de 22 de gener, cal destacar els aclariments sobre el procediment per al gaudi del permís parental de 8 setmanes i com les empreses han de tramitar-lo. La DGOSS ha establert com ha de ser la cotització en el cas del permís parental gaudit a temps complet i pel que fa al permís parental gaudit a temps parcial, i d'acord amb el criteri de la DGOSS, l'inici de la vigència es troba pendent de desenvolupament reglamentari.

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Margarita Esteve assumeix la presidència del Consorci Parc de Salut Mar

Relleu al capdavant del Consorci Parc de Salut Mar, on Margarita Esteve ha assumit la presidència en substitució de Joan Puigdollers, que deixa el càrrec després de vuit anys. La nova presidenta és diplomada en infermeria especialitzada en pediatria i, entre altres responsabilitats, ha estat directora d'Infermeria de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet, del Consorci Sanitari del Maresme i de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (2008-2021). Té una llarga trajectòria en la docència i és autora d'una vintena de publicacions.

Més informació

Firmat el conveni per a la construcció del nou campus de salut de l'Hospital Clínic

El Palau de la Generalitat ha estat l'escenari de la signatura vinculant per a la construcció del nou campus de salut de l'Hospital Clínic, que inclourà l'ampliació de l'hospital, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i altres equipaments assistencials, universitaris, científics i de recerca que s'acordin. Les noves instal·lacions permetran mantenir dispositius de l'hospital a les seus de Villarroel, Plató i la Maternitat. L'emplaçament actual de l'Eixample tindrà serveis assistencials, de docència, recerca i innovació.

Més informació

Entra en funcionament el nou Servei d'Urgències del Berguedà

Aquest dijous 1 de febrer es posaran en marxa les noves urgències del Berguedà a la planta quarta de l'edifici nou de l'Hospital de Berga, gestionat per Salut Catalunya Central. Les obres, que han durat un any, suposaran augmentar de 300 a 800 metres quadrats un espai assistencial que també acollirà els professionals del sistema d'emergències mèdiques. A més, hi ha hagut una millora en els punts d'atenció d'admissions i els d'espera, així com en el nombre de boxs i llits d'observació.

Més informació

El nou número de Dibinews se centra en la citometria de flux

La citometria de flux (CMF), com a tècnica objectiva, ràpida i d'alta sensibilitat per a l'anàlisi multiparamètrica cel·lular, és la protagonista del nou número del Dibinews, el butlletí bimensual de la Xarxa de Diagnòstic Biomèdic i per la Imatge (dibi). En aquesta darrera publicació s'expliquen les característiques i avantatges d'aquesta eina, àmpliament utilitzada en diagnòstic clínic i recerca biomèdica, que fa passar una suspensió de cèl·lules, alineades i d'una en una, per davant d'una llum làser.

Més informació

Actes i jornades

  • 6 de febrer Terrassa. II Jornada de controvèrsies en oncologia del CST: "L'adequació terapèutica en el pacient oncològic" >>més
  • 7 de febrer Online. EU HEALTH PRIORITIES - WEBINAR III. "Europe in the world: Viewing health challenges through a global lens" >>més
  • 9 de febrer Terrassa. VII Jornada d'al·lèrgia territorial del Vallès Occidental: "Actualització en urticària-angioedema i al·lèrgia alimentària" >>més
  • 15 de febrer Online. Webinar: "Huella de carbono en el sector sanitario: compromisos, desafíos y soluciones" >>més
  • 15 de març Barcelona. XXVI Jornada sobre el Càncer de Mama: "Desescalada en Càncer de Mama. Desafiaments i oportunitats en tractament, seguiment, diagnòstic i cribratge" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia: "Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més

 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya