Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Relleu al capdavant de l'Àrea Associativa del CSC

Noemí Pou, metgessa amb una àmplia experiència al sector, assumirà, a partir del 12 de febrer, la Direcció de l'Àrea Associativa del CSC. És especialista en Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, i bona part de la seva carrera professional en l'àmbit de la gestió l'ha desenvolupada a l'Hospital Clínic.

Agafa, així, el relleu de Palmira Borràs, qui deixa el càrrec per motius personals i inicia un nou projecte professional. Des del Consorci li volem agrair el compromís demostrat durant els més de 17 anys de trajectòria a la nostra institució.

Més informació


Activitat Consorci

Participem en la segona reunió plenària del Pacte Nacional de Salut, que obre el procés participatiu

El CSC va participar, el passat dilluns, en la segona reunió de l'Espai del Pacte, la comissió de treball constituïda el juny de 2023 i que s'encarrega de definir els acords del Pacte Nacional de Salut, per a la seva aprovació definitiva el pròxim mes de juny. La sessió, celebrada a l'Espai Bital de l'Hospitalet de Llobregat, va ser encapçalada pel conseller de Salut, Manel Balcells, i la directora del Pacte, Yolanda Lejardi, els quals van presentar el document de bases, elaborat a partir del treball amb 54 experts, i van anunciar l'inici del procés participatiu.

Llegir més

Publiquem un document amb propostes per estalviar aigua a l'entorn salut

El CSC ha publicat el document L'aigua a l'entorn salut, que recull diferents mesures per a la reducció i optimització del consum d'aigua en hospitals i altres dispositius sanitaris. El document s'ha elaborat des de l'Àrea Associativa i l'Àrea de Sostenibilitat del Consorci amb la col·laboració d'un grup d'experts, format per professionals de diverses entitats associades, que s'han reunit per debatre i compartir possibles accions de millora en els usos d'aigua al sector. Podeu consultar el document aquí.

Llegir més

La primera Sessió Tècnica del 2024 abordarà els reptes per a la millora de la qualitat i seguretat dels pacients

La primera Sessió Tècnica del 2024 tindrà lloc el dijous 1 de febrer, de 14 a 16 h, a la seu del CSC i tractarà sobre l'abordatge dels reptes per a la millora de la qualitat i seguretat dels pacients. El formulari d'inscripció per assistir a aquesta Sessió Tècnica de forma presencial està disponible aquí. Per seguir la jornada online, cal registrar-se aquí.

Llegir més

Firmem un acord de col·laboració amb Sanidad #PorElClima

El CSC ha signat un acord de col·laboració amb Sanidad #PorElClima, una plataforma de la Fundació Ecodes que promou la lluita contra el canvi climàtic des del sector sanitari amb el focus posat en la reducció de la petjada de carboni. El conveni, que s'emmarca en el compromís compartit d'ambdues entitats amb l'Agenda 2030 de l'ONU, preveu col·laborar en àmbits com la formació, l'assessorament i la divulgació de coneixement al sector, amb l'objectiu d'assolir la neutralitat d'emissions de carboni en els pròxims anys.

Llegir més

Parlem de la creació de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària a Diario Médico

El president del CSC, Josep Mayoral, ha parlat de la creació de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària (AGAISS) de Catalunya a Diario Médico. Mayoral assenyala que l'AGAISS "facilitarà la relació entre l'atenció primària i domiciliària" i remarca que "l'administració local hi ha de tenir un paper fonamental". L'article sencer es pot consultar aquí.

Llegir més

Ens reunim amb la Federació de Municipis de Catalunya

El president del CSC, Josep Mayoral, i el director general, José Augusto García Navarro, van mantenir una reunió el passat dijous amb el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Eduard Rivas, acompanyat per la secretària general, Susanna Mérida, amb l'objectiu de promoure la col·laboració entre ambdues entitats i reforçar el servei al món local.

Llegir més

La Comissió de recerca qualitativa es consolida com a espai d'aprenentatge en aquesta metodologia

Al llarg del 2023, la Comissió de recerca qualitativa, organitzada per quart any consecutiu conjuntament entre el CSC i l'IDIAPJGol, s'ha mostrat com un espai d'aprenentatge col·lectiu consolidat en aquesta metodologia de recerca. En aquest espai, professionals de l'àmbit de la salut i social, investigadors novells i experimentats dels associats i entitats col·laboradores han intercanviat experiències i coneixements sobre la seva aplicació per a l'anàlisi d'àmbits diversos com ara la salut comunitària, assajos clínics o l'accés als serveis de salut. 

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Protocols d'actuació per a la protecció de les persones LGTBI

Segons l'establert a l'article 15 de la Llei 4/2023, de 28 de febrer, per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i  per a la garantia dels drets de les persones LGTBI, totes les empreses de més de 50 persones treballadores han de comptar des del dia 2 de març de 2024 amb un conjunt planificat de mesures i recursos per assolir la igualtat real i efectiva de les persones LGTBI que inclogui un protocol d'actuació per a l'atenció de l'assetjament o la violència contra les persones LGTBI. Aquestes mesures han de ser pactades a través de la negociació col·lectiva i acordades amb la representació legal de les persones treballadores. Per a més informació, podeu consultar la circular CAPSS 8.23 Persones LGTBI: Igualtat real i no discriminació a les empreses.

Veure circular

Novetats en l'habilitació professional del personal auxiliar d'atenció a la dependència

Davant la necessitat de disposar de professionals qualificats suficients i amb l'objectiu de no deixar desatesos els serveis adreçats a les persones en situació de dependència, s'ha ampliat el termini de presentació de sol·licituds per a l'habilitació excepcional i l'habilitació provisional del personal auxiliar d'atenció a la dependència segons s'estableix a la Resolució DSO/4387/2023, de 21 de desembre, per la qual s'amplien els terminis en relació amb les habilitacions professionals que estableix l'Ordre TSF/216/2019, de 28 de novembre, per la qual es regula la qualificació i l'habilitació professional del personal auxiliar d'atenció a les persones en situació de dependència. Es podrà sol·licitar l'habilitació professional (excepcional o provisional) per internet, i també es pot fer presencialment per mitjà de la Xarxa d'Oficines de Gestió Empresarial (OGE o OGE-Cambra).

Més informació

Es publica al DOGC el preacord de millora de condicions de treball de l'ICS

El DOGC de 23 de gener publica la RESOLUCIÓ EMT/74/2024, de 12 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat, de 22 de novembre de 2023, de millora de les condicions de treball, aplicació temporal i redacció definitiva del III Acord de condicions de treball del personal estatutari de l'Institut Català de la Salut (ICS).


Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Inaugurat el nou servei d'Urgències de l'Hospital Universitari de Vic

L'Hospital Universitari de Vic (HUV) ha enllestit els treballs de millora del servei d'Urgències després d'un any d'obres. Els nous espais recuperen la porta única d'atenció urgent a Osona, un model que és pioner a tot el país atès que dona un servei integrat i més eficient. De fet, passa de 46 a 57 punts d'atenció simultanis i s'hi han habilitat àrees adaptades a la tipologia del pacient. Està previst que comenci a funcionar l'1 de març i atengui anualment més de 60.000 persones.

Més informació

Reconeixement del CatSalut a l'Hospital de Mataró

L'Hospital de Mataró ha estat reconegut pel Servei Català de la Salut per la millora en el pacient que hi ingressa procedent d'Urgències. Aquest projecte, fruit del treball col·laboratiu d'una quarantena de professionals de diverses àrees i especialitats, ha estat escollit d'entre més de 150 experiències com a bona pràctica i exemple per a altres hospitals. Ha permès reduir el temps d'espera per a la primera assistència a Urgències, l'estada en aquest servei i l'espera per ingressar a planta, on s'han agilitat les altes.

Més informació

31 de gener, data límit per presentar candidatures als Premis Avedis Donabedian a la Qualitat

El període de presentació de candidatures per als Premis Avedis Donabedian a la Qualitat finalitza el pròxim dimecres, 31 de gener. Qualsevol entitat o equip professional de l'àmbit sanitari o social pot presentar-s'hi omplint la corresponent sol·licitud. Aquesta iniciativa compta amb el suport del CSC, qui patrocinarà, com cada any, el premi a Projectes de Millora de la Qualitat Assistencial en Atenció integrada. Podeu consultar les bases de la convocatòria aquí.

Més informació

Actes i jornades

  • 26 de gener Barcelona. 11a Jornada Xarxa a Debat "Salut mental comunitària: Cap a unes pràctiques emancipadores" >>més
  • 31 de gener Online. EU HEALTH PRIORITIES - WEBINAR II. "Placing people at the centre: Patients, citizens and health workers" >>més
  • 6 de febrer Terrassa. II Jornada de controvèrsies en oncologia del CST: "L'adequació terapèutica en el pacient oncològic" >>més
  • 7 de febrer Online. EU HEALTH PRIORITIES - WEBINAR III. "Europe in the world: Viewing health challenges through a global lens" >>més
  • 9 de febrer Terrassa. VII Jornada d'al·lèrgia territorial del Vallès Occidental: "Actualització en urticària-angioedema i al·lèrgia alimentària" >>més
  • 15 de febrer Online. Webinar: "Huella de carbono en el sector sanitario: compromisos, desafíos y soluciones" >>més
  • 15 de març Barcelona. XXVI Jornada sobre el Càncer de Mama: "Desescalada en Càncer de Mama. Desafiaments i oportunitats en tractament, seguiment, diagnòstic i cribratge" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia: "Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

RESOLUCIÓ SLT/132/2024, de 23 de gener, per la qual es prorroga l'obligatorietat de l'ús de la mascareta en centres i serveis sanitaris per a la prevenció i el control d'infeccions.

ORDRE EMT/4/2024, de 12 de gener, per la qual es garanteix el servei essencial d'assistència sanitària que presta a la població el personal estatutari en els centres d'atenció primària i hospitalària de l'Institut Català de la Salut.

ORDRE EMT/4/2024, de 12 de gener, per la qual es garanteix el servei essencial d'assistència sanitària que presta a la població el personal estatutari en els centres d'atenció primària i hospitalària de l'Institut Català de la Salut.


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya