Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

La primera Sessió Tècnica del 2024 abordarà els reptes per a la millora de la qualitat i seguretat dels pacients

La primera Sessió Tècnica del 2024 tindrà lloc el dijous 1 de febrer, de 14 a 16 h, a la seu del CSC i tractarà sobre l'abordatge dels reptes per a la millora de la qualitat i seguretat dels pacients. 

Hi participaran Clara Pareja (Departament de Salut), Montse Gens (Gerència Territorial Camp de Tarragona) i M. José Bueno (Salut Sant Joan de Reus - Baix Camp), qui moderarà la sessió.

El formulari d'inscripció per assistir a aquesta Sessió Tècnica de forma presencial està disponible aquí. Per seguir la jornada en línia, cal registrar-se aquí.

Més informació


Activitat Consorci

Publiquem un document de suport a la implementació d'estàndards en farmàcia hospitalària

El CSC ha publicat el document 'Selecció d'estàndards professionals en farmàcia hospitalària com a eina de suport als serveis de farmàcia per avançar en la pràctica i el desenvolupament professional', un recull de recomanacions que té l'objectiu de contribuir a l'avançament de la pràctica de la farmàcia hospitalària i promoure estratègies locals i nacionals en el marc del desenvolupament dels sistemes de salut. 

Llegir més

Arranca el projecte europeu ProCure, amb participació del CSC, per millorar el model de compra pública a Europa

L'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC va participar ahir a Madrid en la reunió de llançament del projecte internacional ProCure (Public procurement assessment in the Health care sector), aprovat el juny de 2023 i que pretén transformar el model de compra pública a Europa. En aquesta iniciativa, finançada per la Unió Europea, el CSC s'ha presentat conjuntament amb 26 organitzacions i participarà en totes les línies de treball definides. 

Llegir més

Aparicions del CSC a El Mundo i Diario Médico

El CSC ha aparegut als mitjans El Mundo i Diario Médico els darrers dies. Per una banda, el director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament, Josep Maria Guiu, ha estat entrevistat per ambdós mitjans per parlar sobre l'ús que es va fer de la hidroxicloroquina per tractar la covid-19 durant la pandèmia. D'altra banda, Diario Médico es fa ressò de l'estudi del CSC 'La sostenibilitat ambiental en el sector salut i social'.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Es constitueix la comissió negociadora del segon conveni GERCAT

S'ha constituït, aquesta setmana, la comissió negociadora del segon conveni col·lectiu d'empreses que exerceixen la seva activitat en l'àmbit de l'atenció a la gent gran de Catalunya (GERCAT), formada per les organitzacions empresarials CAPSS, ACRA, La Unió, Upimir i La Confederació/CESOCAT, per una banda, i les organitzacions sindicals CCOO i UGT, de l'altra.

Decau la millora del permís de lactància

El BOE núm. 11, de 12 de gener de 2024, ha publicat la Resolució de 10 de gener, del Congrés dels Diputats, per la que s'ordena la publicació de l'Acord de derogació del Reial Decret llei 7/2023, de 19 de desembre. La no convalidació pel Congrés dels Diputats del Reial Decret llei 7/2023 suposa que queda sense efecte el nou redactat de l'article 37.4 de l'ET que millorava el dret a acumular les absències per lactància i que va entrar en vigor el 21 de desembre de 2023 (Vegeu circular CAPSS 34/2023). Així doncs, amb la derogació del decret llei, torna a ser vigent el règim anterior que condicionava l'acumulació de la reducció de jornada a la negociació col·lectiva o pactes d'empresa o a l'acord individual de la persona treballadora amb l'empresa. Tanmateix, la derogació no afecta les reduccions que s'hagin efectuat per voluntat de la persona treballadora a l'empara de la norma derogada, entre el 21 de desembre 2023 i l'11 de gener de 2024.

Veure circular

Acord sobre l'SMI 2024

El Ministeri de Treball i Economia Social i les organitzacions sindicals CCOO i UGT han aconseguit un acord per apujar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) per a 2024 en un 5%. Aquesta xifra suposa un increment de 54 euros mensuals més en 14 pagues, és a dir, un total de 756 euros anuals. Des de 2018, l'SMI s'incrementa, amb la pujada d'avui, en un 54%, fet que suposa que les persones treballadores percebin 5.573 euros més a l'any.


Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

L'any 2023 tanca amb xifres rècord de donació i trasplantament d'òrgans a Catalunya

L'any 2023 tanca amb 1.393 trasplantaments d'òrgans realitzats a Catalunya, una xifra que representa una mitjana de 3,8 intervencions al dia i ha permès assolir una de les taxes de trasplantaments més altes del món, amb 176 intervencions per milió de població. La xifra de trasplantaments renals ha representat un nou rècord d'activitat, amb 976 durant l'any passat. Els 187 donants vius renals suposen un altre rècord a Catalunya i han contribuït de manera significativa a l'augment dels trasplantaments d'aquest òrgan. Respecte dels trasplantaments pediàtrics, el 2023 ha estat el segon millor any amb 59 intervencions. Per altra banda, els 384 donants cadàver reals de 2023 representen un nou màxim històric a Catalunya i un increment del 7,6% respecte de l'any 2022.

Més informació

Descobreixen una classe de neurones defectuosa al cervell de les persones amb esquizofrènia

Investigadors de la Unitat de Ressonància Magnètica, integrada a la Xarxa dibi de diagnòstic biomèdic i per la imatge, de l'Institut de Salut Mental de l'Hospital del Mar i del CIBER de Salut Mental (CIBERSAM) han descobert una classe de neurones defectuosa al cervell de les persones amb esquizofrènia. Aquesta alteració provoca que la persona no pugui filtrar de forma correcta la informació que li arriba de l'exterior, fet que provoca una visió distorsionada de la realitat. És la primera vegada que es pot identificar aquesta alteració com a possible origen dels símptomes esquizofrènics i aquest descobriment obre la porta a buscar nous tractaments dirigits i amb menys efectes secundaris per als pacients.

Més informació

La Fundació CPB Serveis Salut Mental presenta l’Ateneu Tosquelles

La Fundació CPB Serveis Salut Mental presentarà aquest divendres l'Ateneu Tosquelles, un nou espai de divulgació creat per la Fundació per promoure el coneixement, el debat i la reflexió sobre el llegat del psiquiatre català Francesc Tosquelles i la seva vigència en els models actuals d'atenció a la salut mental. Aquest espai organitzarà jornades de treball, conferències i altres activitats de difusió i participació amb l'objectiu de donar veu a diferents perspectives i disciplines. L'acte de presentació tindrà lloc aquest divendres, de 10.30 a 14 h, a la Sala d'Actes del Hub Social Barcelona de la Fundació Bofill. Les inscripcions per assistir-hi estan disponibles aquí.

Més informació

Nova recomanació Essencial sobre la prescripció rutinària d’antibiòtics a les persones amb bacteriúria asimptomàtica

La iniciativa Essencial, de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), ha publicat una nova recomanació per a professionals en què, en les persones amb bacteriúria asimptomàtica, desaconsella la prescripció rutinària d'antibiòtics, excepte en dones embarassades i altres casos molt concrets com pacients que s'han de sotmetre a cirurgia urològica amb risc de sagnat de la mucosa. El tractament dels casos no recomanats, no només no suposa cap benefici per a la persona, sinó que l'exposa a patir esdeveniments adversos associats als antibiòtics i facilita la selecció de soques multiresistents.

Més informació

Actes i jornades

  • 24 de gener Online. EU HEALTH PRIORITIES - WEBINAR I. "Future-proof health systems: Fostering transformation, performance, and resilience" >>més
  • 26 de gener Barcelona. 11a Jornada Xarxa a Debat "Salut mental comunitària: Cap a unes pràctiques emancipadores" >>més
  • 31 de gener Online. EU HEALTH PRIORITIES - WEBINAR II. "Placing people at the centre: Patients, citizens and health workers" >>més
  • 6 de febrer Terrassa. II Jornada de controvèrsies en oncologia del CST: "L'adequació terapèutica en el pacient oncològic" >>més
  • 7 de febrer Online. EU HEALTH PRIORITIES - WEBINAR III. "Europe in the world: Viewing health challenges through a global lens" >>més
  • 9 de febrer Terrassa. VII Jornada d'al·lèrgia territorial del Vallès Occidental: "Actualització en urticària-angioedema i al·lèrgia alimentària" >>més
  • 15 de març Barcelona. XXVI Jornada sobre el Càncer de Mama: "Desescalada en Càncer de Mama. Desafiaments i oportunitats en tractament, seguiment, diagnòstic i cribratge" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia: "Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

ORDRE EMT/4/2024, de 12 de gener, per la qual es garanteix el servei essencial d'assistència sanitària que presta a la població el personal estatutari en els centres d'atenció primària i hospitalària de l'Institut Català de la Salut.

ANUNCI del Consell d'Administració de l'empresa pública Banc de Sang i Teixits, de 14 de desembre de 2023, d'aprovació de l'actualització de les tarifes per a l'any 2024 dels béns i serveis que subministra i presta el Banc de Sang i Teixits.

 


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya