Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

INexesCSC aconsegueix prop de 5 milions d’euros per a projectes d’innovació

El hub d'innovació del Consorci, iNexesCSC, va aconseguir, durant el 2023, 4.805.586 € de finançament per a projectes innovadors en l'àmbit de l'atenció sanitària i social. Dels 23 projectes que es van presentar des de l'Oficina Tècnica de Projectes d'innovació (OTPi) del CSC, 15 van ser aprovats en convocatòries públiques i 3 més es troben pendents de resolució. La majoria d'aquests projectes són multicèntrics i, en total, hi participen 20 entitats associades, que representen el 71% de l'ecosistema iNexesCSC.

Més informació


Activitat Consorci

Participem en l’acte de col·locació de la primera pedra de la residència de persones grans del Prat

L'Ajuntament del Prat de Llobregat, associat al CSC, ha celebrat avui l'acte de col·locació de la primera pedra de la nova residència municipal de persones grans, un projecte que ha comptat amb l'assessorament del Consorci. L'acte ha estat encapçalat pel conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler. Per part del CSC, hi han assistit el president, Josep Mayoral, i el director general, José Augusto García Navarro.

Llegir més

El 'dijous innovador' amb el conseller Balcells, en imatges

El conseller de Salut, Manel Balcells, va ser el convidat de l'última sessió de l'any 2023 del cicle Dijous Innovadors, que va tenir lloc el 21 de desembre. La trobada va girar entorn de la recerca, la transferència tecnològica i l'adopció de la innovació en salut, i va ser inaugurada pel president del CSC, Josep Mayoral, i moderada per Toni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat, juntament amb Joan Cornet, director general d'Innohealth Academy. Podeu recuperar el vídeo de la jornada aquí.

Llegir més

Els descomptes de la UOC per a associats al CSC continuen durant el 2024

Les entitats associades al CSC poden gaudir d'una sèrie de descomptes per matricular-se en diferents estudis que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), fruit del conveni entre ambdues entitats. Avui és l'últim dia per gaudir d'una rebaixa del 20% en el preu dels màsters propis, postgraus i especialitzacions, formacions que, a partir de demà, passaran a tenir un 10% de descompte, com la resta de l'oferta. Els associats interessats poden posar-se en contacte amb l'Àrea Associativa.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Noves mesures en matèria d'ocupació i Seguretat Social

El BOE núm. 310, de 28 de desembre, ha publicat el Reial Decret-llei 8/2023, de 27 de desembre, pel qual s'adopten mesures per afrontar les conseqüències econòmiques i socials derivades dels conflictes en Ucraïna i Pròxim Orient, així com pal·liar els efectes de la sequera. Les principals mesures d'àmbit laboral fan referència al salari mínim professional, a les bases de cotització a la Seguretat Social de 2024, a les regles per a la cotització per la realització de pràctiques formatives i a les bonificacions en la contractació.

Veure circular

Nous terminis per a l'habilitació professional del personal auxiliar d'atenció a la dependència

El DOGC de 28 de desembre va publicar la RESOLUCIÓ DSO/4387/2023, de 21 de desembre, per la qual s'amplien els terminis en relació amb les habilitacions professionals que estableix l'Ordre TSF/216/2019, de 28 de novembre, per la qual es regula la qualificació i l'habilitació professional del personal auxiliar d'atenció a les persones en situació de dependència que ha entrat en vigor el dia 1 de gener de 2024. Aquesta Resolució amplia el termini de presentació de sol·licituds per a l'habilitació excepcional i l'habilitació provisional que preveu l'article 5.3 de l'Ordre TSF/216/2019, fins a les 15 hores del 31 de desembre de 2024, modifica la data límit en què les persones professionals han d'haver assolit l'experiència laboral per poder adquirir l'habilitació excepcional que preveu l'article 3.1 de l'Ordre TSF/216/2019 i modifica també la data límit per haver complert els processos d'avaluació i d'acreditació de competències o haver fet la formació requerida que preveuen els apartats 2 i 3 de l'article 4 de l'Ordre TSF/216/2019.

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Aprovat el Projecte de llei de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària

El Govern ha aprovat el Projecte de llei de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària (AGAISS), l'instrument que ha de permetre dur a terme totes les línies estratègiques d'atenció integrada social i sanitària de Catalunya impulsat pels Departaments de Salut i de Drets Socials i amb la col·laboració dels ens locals. Aquest tràmit permetrà portar la llei al Parlament de Catalunya per a la seva aprovació definitiva.

L'AGAISS es crea per coordinar departaments i actors que intervenen en l'atenció integrada social i sanitària i gestionar-ne els recursos. 

Més informació

Tornen els BCN Salut Games

Els BCN Salut Games, l'olimpíada solidària del sector salut, celebrarà enguany la seva 7a edició entre el 18 de març i l'11 de maig. El CSC és entitat col·laboradora d'aquesta iniciativa, organitzada per a32events i a la qual animem a les entitats del sector a participar. En l'edició 2023, els jocs van comptar amb la participació de més de 4.800 professionals de 39 centres, bona part dels quals associats al CSC. La solidaritat dels equips participants va permetre recaptar 23.636 €.

Ja està disponible el dossier informatiu de l'edició 2024 i les inscripcions s'obriran pròximament.

Més informació

Arrenca demà la Marató de Donants de Sang de Catalunya

La Marató de Donants de Sang de Catalunya començarà demà i s'allargarà fins al 19 de gener. Durant una setmana, aquesta iniciativa té l'objectiu d'aconseguir remuntar les donacions i restablir les reserves de sang que s'han vist afectades per les festivitats de Nadal. Sota el lema "Fer-ho entre tots és molt nostre", la Marató d'enguany posa el punt de mira al gest de donar com un acte d'altruisme 'col·lectiu'. S'espera que, durant aquesta setmana, al voltant de 10.000 persones donin en els principals hospitals catalans, les campanyes especials en espais com el Centre de Cultura d'El Born o a les més de 78 campanyes mòbils repartides per tot el territori.

Més informació

Una de cada sis persones de Barcelona amb ITS bacterianes es torna a infectar

El 17% de les persones que viuen a la ciutat de Barcelona diagnosticades amb una infecció de transmissió sexual (ITS) bacteriana es tornen a infectar. Així es desprèn d'un estudi multidisciplinari liderat per la investigadora de l'Institut d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol) Constanza Jacques Aviñó. L'estudi destaca que existeix un major risc d'ITS repetides en els menors de 34 anys, els homes que tenen sexe amb altres homes i les dones trans, així com entre les persones amb infecció pel VIH i les que tenen un primer diagnòstic de gonorrea i de limfogranuloma venereum. 

Més informació

Actes i jornades

  • 15 de gener Online. Curso Diagnóstico Microscópico de Malaria >>més
  • 19 de gener Barcelona. Presentació de l'Ateneu Tosquelles >>més
  • 26 de gener Barcelona. 11a Jornada Xarxa a Debat "Salut mental comunitària: Cap a unes pràctiques emancipadores" >>més
  • 6 de febrer Terrassa. II Jornada de controvèrsies en oncologia del CST: "L'adequació terapèutica en el pacient oncològic" >>més
  • 9 de febrer Terrassa. VII Jornada d'al·lèrgia territorial del Vallès Occidental: "Actualització en urticària-angioedema i al·lèrgia alimentària" >>més
  • 15 de març Barcelona. XXVI Jornada sobre el Càncer de Mama: "Desescalada en Càncer de Mama. Desafiaments i oportunitats en tractament, seguiment, diagnòstic i cribratge" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia: "Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

LLEI 11/2023, del 27 de desembre, de foment de l'associacionisme.

ORDRE DSO/293/2023, de 27 de desembre, per la qual s'aproven les bases que han de regir la convocatòria de subvencions per a entitats de serveis socials destinades a actuacions d'inversió per a adequació a la normativa vigent per a la concertació d'aquests serveis, a càrrec dels fons provinents d'herències intestades a favor de la Generalitat de Catalunya.

ORDRE EMT/2/2024, de 3 de gener, per la qual es garanteix el servei essencial d'assistència sanitària que presta a la població el personal en els centres d'atenció primària i hospitalària de l'Institut Català de la Salut.

RESOLUCIÓ DSO/4390/2023, de 22 de desembre, per la qual s'obre convocatòria per a la provisió de serveis de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública, en règim de concert social, en l'àmbit de la gent gran.

RESOLUCIÓ DSO/4422/2023, de 27 de desembre, per la qual s'obre la convocatòria de subvencions del Departament de Drets Socials en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea mitjançant el programa Next Generation EU, en règim de concurrència pública no competitiva, per a l'impuls i foment de l'accessibilitat universal als establiments de serveis socials inclosos en la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública i la Xarxa Òmnia, així com als centres d'educació privats concertats que tinguin escolaritzat alumnat amb discapacitat auditiva (ref. BDNS 736156).

RESOLUCIÓ DSO/4423/2023, de 28 de desembre, per la qual s'obre la convocatòria ordinària anticipada de subvencions a entitats de l'àmbit de polítiques socials del Departament de Drets Socials per a l'exercici 2024 (ref. BDNS 736158).

RESOLUCIÓ SLT/16/2024, de 8 de gener, per la qual s'adopta l'obligatorietat de l'ús de la mascareta en centres i serveis sanitaris per a la prevenció i el control d'infeccions.


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya