Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Debatem sobre l'adopció de la innovació en salut amb el conseller Balcells

El conseller Manel Balcells va ser el convidat de l'última sessió de l'any del cicle 'Dijous Innovadors', que va tenir lloc ahir i va girar al voltant de la recerca, la transferència tecnològica i l'adopció de la innovació en salut.

El titular de Salut té una trajectòria molt vinculada a l'àmbit de la innovació, liderant projectes com el CIMTI o el Centre de Teràpies Avançades de Catalunya (CTAC), i ara, al capdavant del Departament, lidera l'estratègia d'innovació al sistema sanitari català.

La sessió va ser inaugurada pel president del CSC, Josep Mayoral, i moderada per Toni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat, juntament amb Joan Cornet, director general d'Innohealth Academy.

Més informació


Activitat Consorci

Presentem el nou model de Servei d'Atenció integral en l'Entorn Domiciliari (SAiED)

El CSC va congregar, el passat 14 de desembre, un centenar de professionals d'ajuntaments i altres ens locals amb motiu de la presentació del nou model de Servei d'Atenció integral en l'Entorn Domiciliari (SAiED), desenvolupat per l'Àrea d'Envelliment i Benestar (eib). Hi van intervenir la directora executiva de l'Àrea, Victòria Coll, i la coordinadora tècnica d'eib, Laia Colom, les quals van explicar el context i el punt de partida del model. A continuació, les referents tècniques del Servei d'Atenció Domiciliària al CSC Paula Carramolino i Alexandra Pérez van exposar els objectius i organització del SAiED. La cloenda va anar a càrrec del president del CSC, Josep Mayoral. 

Llegir més

Disponible el nou informe sobre els canvis en la coordinació clínica al sistema sanitari català postpandèmia

El Servei d'Estudis (SEPPS) del CSC, en col·laboració amb el Grup d'Avaluació de la Integració Assistencial (GAIA), ha publicat un nou informe sobre una àrea prioritària del sistema sanitari: la coordinació clínica entre atenció primària i hospitalària en diferents àrees de Catalunya. L'informe analitza l'evolució entre el 2017 i el 2022 del grau de coordinació clínica i d'implementació de mecanismes de coordinació digitals en cada àrea, fa una comparació entre àrees i amb el conjunt de Catalunya, i identifica implicacions per a l'accessibilitat, qualitat i gestió dels serveis de salut.

Llegir més

Parlem d’obesitat i estigma en el taller 'Innovació i malalties cròniques’

El CSC va acollir el passat dilluns el simposi-taller 'Innovació i malalties cròniques: obesitat i malalties cròniques associades', organitzat per l'Àrea d'Innovació i Partenariat i moderat pel director de l'Àrea, Antoni Gilabert. En la jornada van intervenir Violeta Moizé (Hospital Clínic), Ximena Ramos (BIAS180), Albert Ledesma (EAP Vic), Gemma Salvador (ASPCAT) i Joan Escarrabill (Hospital Clínic). Els participants van parlar sobre barreres, oportunitats, estratègies i models per a la gestió i atenció de l'obesitat.

Llegir més

El CSC renova la vicepresidència de la European Health Public Procurement Alliance (EHPPA)

Toni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, va ser reelegit dos anys més com a vicepresident d'Innovació de la European Health Public Procurement Alliance (EHPPA), un organisme format per diverses organitzacions europees sense ànim de lucre per a la millora de la compra pública en l'àmbit sanitari. La decisió es va prendre en el marc de l'Assemblea General d'aquesta entitat, celebrada aquesta setmana a París. 

Llegir més

Assistim a la tercera reunió de la Taula del Pacte Nacional de Salut Mental

El CSC va ser present a la tercera reunió de la Taula del Pacte Nacional de Salut Mental, en la qual participa com a membre del grup impulsor. L'acte, celebrat el passat divendres al Palau de Pedralbes, va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el conseller de Salut, Manel Balcells, i la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, així com la directora del Pacte Nacional de Salut Mental, Magda Casamitjana.

Llegir més

Parlem d'innovació en els nous models de compra de medicaments al dinar de l'Executive Forum Espanya

El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, Josep Maria Guiu, va participar com a ponent al dinar per a directius organitzat el passat divendres per Executive Forum Espanya, una iniciativa que té l'objectiu de connectar referents del sistema sanitari i de la indústria sanitària. Guiu va parlar de la innovació en els models de compra de medicaments com a element per a garantir l'equitat en l'accés i implementació de polítiques de salut, i va explicar els projectes que lidera el CSC en aquest àmbit.

Llegir més

El CSC participa en el I Simposi d'Atenció Oncològica Integral celebrat a l'Equador

M. Luisa Vázquez i Ingrid Vargas, directora i investigadora del SEPPS respectivament, van participar el passat divendres com a ponents convidades en línia en el I Simposi d'Atenció Oncològica Integral, organitzat pel Ministeri de Salut Pública de l'Equador i l'Hospital d'Especialitats Eugenio Espejo. Hi van presentar, juntament amb les investigadores principals de Xile, Colòmbia i l'Equador, els avenços de l'EquityCancer-LA amb relació als retards i intervencions per al diagnòstic del càncer. El simposi va comptar amb més d'un centenar de professionals involucrats en l'atenció directa a pacients oncològics.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Es millora el permís de lactància

El dimecres es va publicar en el BOE el Reial Decret llei 7/2023, de 19 de desembre, que millora el permís de lactància. Fins a l'actualitat, el dret a absentar-se quedava condicionat a les previsions de la negociació col·lectiva o a l'acord a què s'arribés amb l'empresa. Amb la modificació de l'article 37.4 del text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, s'eliminen aquestes restriccions convertint totes les possibilitats de gaudi, inclosa l'acumulació de les hores retribuïdes d'absència, en un dret de totes les persones treballadores. 

Veure circular

Nou registre electrònic de delegades i delegats de prevenció de riscos laborals

El DOGC núm.9060, de 14 de desembre, va publicar el Decret 219/2023, de 12 de desembre, del Registre de delegades i delegats de prevenció de riscos laborals. El decret té per objecte regular el nou registre electrònic de delegades i delegats de prevenció de riscos laborals i establir el procediment per comunicar la seva designació. 

Veure circular

La reforma del subsidi per atur entrarà en vigor el juny de 2024

El Reial Decret llei 7/2023, de 19 de desembre, també reforma el subsidi per atur. La principal novetat és que s'amplien les possibilitats d'accés a qui no tingui responsabilitats familiars ni més de 45 anys, un perfil fins ara exclòs de bona part d'aquestes ajudes. La reforma del subsidi entrarà en vigor el juny de 2024. 

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

El vicepresident del CSC Josep M. Corominas, vocal del Consell de Direcció del CatSalut

Josep Maria Corominas i Barnadas, un dels vicepresidents del CSC, ha estat nomenat vocal del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut en representació dels ajuntaments. Corominas és metge anestesiòleg i ha exercit a l'Hospital Sant Jaume, a la Clínica Salus Informorum de Banyoles i a l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. També va ser president del Dipsalut i alcalde d'Olot entre 2011 i 2019.

Més informació

Es publiquen els perfils de l'estat de salut a la Unió Europea de 2023

L'Observatori Europeu de Sistemes i Polítiques de Salut i l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) han publicat els perfils sanitaris nacionals de l'State of Health in the EU, els quals proporcionen una visió concisa i políticament rellevant de la salut i els sistemes sanitaris de la Unió Europea (UE) i de l'Espai Econòmic Europeu. Aquests documents subratllen les característiques i els desafiaments específics de cada país, en un context comparatiu. L'edició del 2023 introdueix una secció especial dedicada a la salut mental. Podeu consultar el perfil sanitari espanyol aquí.

Més informació

Pla de xoc contra la violència obstètrica i la vulneració dels drets sexuals i reproductius

El Govern ha anunciat la creació d'un pla contra la violència obstètrica i la vulneració dels drets sexuals i reproductius. Amb una vigència de sis anys (2023-28), desplegarà una cinquantena d'accions com ara l'augment de la participació de les dones en la presa de decisions i la millora en l'accés a la medicina reproductiva. També preveu reduir les cesàries i altres intervencions sense causa justificada i crear comissions de violència obstètrica en totes les regions sanitàries, així com un pla de formació per als professionals de la salut.

Més informació

31 de gener, data límit per presentar candidatures als Premis Avedis Donabedian a la Qualitat

El període de presentació de candidatures per als Premis Avedis Donabedian a la Qualitat finalitza el 31 de gener. Qualsevol entitat o equip professional de l'àmbit sanitari o social pot presentar-s'hi omplint la corresponent sol·licitud. Aquesta iniciativa compta amb el suport del CSC, qui patrocinarà, com cada any, el premi a Projectes de Millora de la Qualitat Assistencial en Atenció integrada. Podeu consultar les bases de la convocatòria aquí.

Més informació

Actes i jornades

  • 19 de gener Barcelona. Presentació de l'Ateneu Tosquelles >>més
  • 26 de gener Barcelona. 11a Jornada Xarxa a Debat "Salut mental comunitària: Cap a unes pràctiques emancipadores" >>més
  • 6 de febrer Terrassa. II Jornada de controvèrsies en oncologia del CST: "L'adequació terapèutica en el pacient oncològic" >>més
  • 9 de febrer Terrassa. VII Jornada d'al·lèrgia territorial del Vallès Occidental: "Actualització en urticària-angioedema i al·lèrgia alimentària" >>més
  • 15 de març Barcelona. XXVI Jornada sobre el Càncer de Mama: "Desescalada en Càncer de Mama. Desafiaments i oportunitats en tractament, seguiment, diagnòstic i cribratge" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia: "Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

DECRET 219/2023, de 12 de desembre, del Registre de delegades i delegats de prevenció de riscos laborals.

DECRET LLEI 4/2023, de 19 de desembre, de necessitats financeres del sector públic en pròrroga pressupostària i de mesures en l'àmbit de la reestructuració del sector públic per a agilitar l'activitat administrativa.

ORDRE SLT/271/2023, de 14 de desembre, per la qual s'aproven les tarifes màximes dels serveis de transport sanitari no urgent que convingui o contracti el Servei Català de la Salut per a l'any 2023.

ORDRE SLT/272/2023, de 14 de desembre, per la qual s'estableixen per a l'any 2023 els preus unitaris corresponents a la contraprestació dels serveis duts a terme pels centres sociosanitaris.

ORDRE SLT/273/2023, de 14 de desembre, per la qual es determinen per a l'any 2023 els preus unitaris de l'atenció psiquiàtrica i de salut mental.

ORDRE SLT/274/2023, de 14 de desembre, per la qual s'estableixen per a l'any 2023 les tarifes màximes dels serveis de rehabilitació ambulatòria, rehabilitació domiciliària i logopèdia que contracti el Servei Català de la Salut.

ORDRE SLT/275/2023, de 14 de desembre, per la qual es determina la càpita mitjana corresponent al sistema de contraprestació de l'atenció especialitzada familiar i comunitària i de salut pública en l'àmbit de l'atenció primària per a l'any 2023.

ORDRE SLT/276/2023, de 14 de desembre, per la qual s'estableixen les tarifes màximes dels tractaments de medicina nuclear que contracti el Servei Català de la Salut per a l'any 2023.

ORDRE SLT/277/2023, de 14 de desembre, per la qual s'estableix per a l'any 2023 la tarifa màxima dels serveis de litotrípsia extracorpòria que contracti el Servei Català de la Salut.

ORDRE SLT/278/2023, de 14 de desembre, per la qual s'estableixen per a l'any 2023 les tarifes màximes dels serveis de diàlisi efectuats pels centres i establiments sanitaris d'àmbit no hospitalari que contracti el Servei Català de la Salut.

ORDRE SLT/279/2023, de 14 de desembre, per la qual es determinen per a l'any 2023 els preus unitaris per a la contraprestació de l'atenció hospitalària i especialitzada.

ORDRE SLT/280/2023, de 14 de desembre, per la qual s'estableixen les tarifes màximes per a l'any 2023 dels serveis d'atenció integral a l'acondroplàsia, altres displàsies i trastorns del creixement que contracti el Servei Català de la Salut.

ORDRE DSO/281/2023, de 20 de desembre, per la qual es modifica l'Ordre DSO/109/2022, de 13 de maig, per la qual s'aproven les bases que han de regir les convocatòries de subvencions del Departament de Drets Socials en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea mitjançant el programa Next Generation EU, per tal d'incorporar una nova línia adreçada a l'impuls de l'accessibilitat universal.

ORDRE DSO/283/2023, de 21 de desembre, per la qual s'aproven les bases que han de regir la convocatòria ordinària de subvencions a entitats de l'àmbit de les polítiques socials del Departament de Drets Socials.

RESOLUCIÓ SLT/4302/2023, de 18 de desembre, per la qual es prorroga la vigència dels certificats d'acreditació dels equips d'atenció primària atorgats fins al 31 d'agost de 2025.

RESOLUCIÓ SLT/4324/2023, de 23 de novembre, per la qual es crea el Programa temporal de medicina personalitzada de precisió en el Servei Nacional de Salut.

ACORD GOV/265/2023, de 12 de desembre, pel qual es prorroga per un període de dos anys (2024-2025) el Pla nacional de l'associacionisme i el voluntariat Horitzó 2021, aprovat per l'Acord GOV/68/2019, de 14 de maig, i prorrogat per un període de dos anys (2022-2023) per l'Acord GOV/205/2021, de 14 de desembre.


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya