Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Disponible el programa del 1r Congrés de Salut i Món Local!

Ja està disponible el programa del 1r Congrés de Salut i Món Local, que se celebrarà els pròxims 30 de setembre i 1 d'octubre al CosmoCaixa. L'esdeveniment girarà entorn dels següents eixos temàtics: Salut en totes les polítiques, Integració social i sanitària, Salut planetària i món local, Envelliment i salut, Salut pública i municipis, i Competències municipals i governança en salut i atenció social.

Per abordar aquestes temàtiques, el Congrés s'organitza en sis taules rodones i sis tallers. La conferència inaugural anirà a càrrec d'Antón Costas (Consell Econòmic i Social d'Espanya) i, a l'acte de clausura, David Elvira (director del Servei Català de la Salut 2016-2018) i Nanna Skovgaard (Local Goverment Denmark) parlaran de competències municipals en salut i atenció social.

Les inscripcions es poden fer aquí fins al 2 de setembre.

Més informació


Activitat Consorci

Atorgades les beques CSC 2024-25 i presentats els treballs del curs 2023-24

El procés de selecció per a les beques 2024-2025, que atorga el CSC per promoure la formació en salut pública, va finalitzar el passat 6 de juny. Enguany, Mireia Miralpeix, infermera, i Yiny Torres, metgessa, han estat seleccionades i realitzaran el Treball de Fi de Màster sota la supervisió del Servei d'Estudis (SEPPS), en la línia de recerca d'integració assistencial, línia en què Samar Benthami i Ricardo Luer, beneficiaris de la convocatòria anterior, han finalitzat els seus treballs. 

Llegir més

Nova categoria als Premis CSC Impulsa: Lupus, asma i malalties eosinofíliques

Els Premis CSC Impulsa han incorporat recentment una nova categoria a la qual es poden presentar projectes: Lupus, asma i malalties eosinofíliques. Amb aquesta nova incorporació, ja són un total de vuit les categories que podran rebre candidatures per optar a aquests ajuts a la innovació: Malalties de la retina, Càncer i urologia, Càncer de pulmó, Abordatge de l'obesitat, Intel·ligència artificial en salut, Intel·ligència artificial en l'àmbit social, a més d'una categoria general. Les entitats sanitàries i socials que vulguin presentar els seus projectes als CSC Impulsa poden fer-ho fins al 30 de setembre a través d'aquest formulari.

Llegir més

Parlem dels plans locals de salut en la pròxima Trobada de Salut Pública

El CSC acollirà, el 19 de setembre, una nova Trobada de Salut Pública, titulada 'De la planificació a l'acció: contribucions dels plans locals de salut'. La jornada, que serà moderada per Sònia Chavero (Diputació de Barcelona), també comptarà amb la participació de Neus Orriols (Ajuntament d'Igualada), Sílvia Del Fresno (Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia) i Marta Miró (Ajuntament de Barberà del Vallès). El formulari d'inscripció per assistir a aquesta sessió de forma presencial està disponible aquí. Per seguir-la online, cal registrar-se aquí.

Llegir més

S'amplia el termini per presentar experiències al II Congrés Català de Gestió Clínica i Sanitària

El termini per presentar experiències al II Congrés Català de Gestió Clínica i Sanitària, que se celebrarà a Sitges els dies 21 i 22 de novembre, s'ha ampliat fins al 16 de setembre. Organitzat per la Societat Catalana de Gestió Sanitària i amb la col·laboració del CSC, el Congrés vol ser un punt de referència, amb una mirada transversal i la participació de professionals de tots els àmbits de la gestió i els nivells assistencials. Les inscripcions, que es poden fer al web del congrés fins al 10 de novembre, preveuen una quota reduïda, a la qual es pot optar fins al 25 de setembre.

Llegir més

Continuen els descomptes en formacions de la UOC per als associats al CSC

Els associats al CSC encara poden gaudir d'un 10% de descompte per matricular-se als graus, màsters, postgraus, cursos d'idiomes i altres formacions de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), fruit del conveni entre ambdues entitats. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb l'Àrea Associativa per informar-se dels tràmits a seguir i gaudir d'aquests avantatges que ofereix la UOC, a través del Consorci.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Compatibilitat de dos llocs de treball en el sector públic sanitari del personal mèdic especialista en medicina del treball

El DOGC núm. 9202 d'11 de juliol va publicar l'ACORD GOV/160/2024, de 9 de juliol, pel qual es declara d'interès públic el desenvolupament d'un segon lloc de treball o una segona activitat en el sector públic sanitari per part del personal mèdic especialista de medicina del treball, adscrit a les unitats de prevenció de riscos laborals dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i s'autoritza la superació dels límits retributius. En la circular CAPSS 14.24 podeu trobar la informació més rellevant d'aquest Acord de Govern.

Veure circular

Es publica el reglament europeu d'intel·ligència artificial

El DOUE de 12 de juliol ha publicat el Reglament europeu d'Intel·ligència Artificial, que serà d'aplicació en tots els estats membres. En matèria laboral, destaquem la prohibició d'introduir al mercat la posada en servei i l'ús de sistemes d'IA destinats a ser utilitzats per detectar l'estat emocional de les persones en situacions relacionades amb el lloc de treball i l'àmbit educatiu. També es classifiquen com d'alt risc els sistemes d'IA que s'utilitzen en els àmbits de l'ocupació, la gestió dels treballadors i l'accés a l'autoocupació, en particular per a la contractació i la selecció de personal, per a la presa de decisions que afectin les condicions de les relacions d'índole laboral, la promoció i la rescissió de relacions contractuals, per a l'assignació de tasques a partir de comportaments individuals o trets o característiques personals i per a la supervisió o avaluació de les persones en el marc de les relacions contractuals, atès que poden afectar d'un mode considerable les futures perspectives laborals, als mitjans de subsistència d'aquestes persones i als drets de les persones treballadores. 

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Catalunya lidera PRECISEU, un macroprojecte d’àmbit europeu per impulsar la medicina personalitzada i les teràpies avançades

Catalunya és la regió amb més socis participants en el macroprojecte europeu PRECISEU, coordinat pel Biocat, que busca impulsar la medicina personalitzada i les teràpies avançades. Aquesta iniciativa té l'objectiu d'accelerar l'adopció de la medicina personalitzada a Europa, facilitar la transformació digital i sostenible dels sistemes de salut i donar suport al desenvolupament de productes altament innovadors basats en teràpies avançades i dades de salut per avançar cap a una atenció sanitària més preventiva, predictiva, personalitzada, participativa i centrada en el pacient.

Més informació

Comença el desplegament de la detecció precoç del càncer de coll uterí a l'Alt Pirineu i Aran

La Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran comença aquest mes de juliol a realitzar la prova de detecció del virus del papil·loma humà en el cribratge en dones d'entre 30 i 65 anys. L'objectiu és millorar la detecció de la infecció abans de la presència de lesions que puguin desenvolupar-se en càncer de coll uterí. Aquesta primera fase, que ja ha començat a implementar-se a Barcelona Ciutat i a Lleida, consisteix en un cribratge oportunista aprofitant una consulta ordinària a un ASSIR. La segona fase del programa es començarà a desplegar a partir de 2025.

Més informació

Seminaris web sobre acreditació d’entitats de serveis socials privades per a ser proveïdores de la Xarxa d'Atenció Pública

El Departament de Drets Socials va organitzar, els passats 9 i 10 de juliol, dos seminaris web sobre acreditació d'entitats de serveis socials privades per a ser proveïdores de la Xarxa d'Atenció Pública. En aquestes sessions, es va explicar el procediment i com es formalitzen les sol·licituds, per facilitar la gestió a les entitats interessades. L'acreditació suposarà per a les entitats que, durant quatre anys renovables tàcitament de dos en dos fins a 10, estaran degudament acreditades per a ser proveïdores de serveis socials públics. Podeu recuperar la gravació de la jornada en aquest enllaç i podeu consultar la guia per obtenir l'acreditació aquí.

Més informació

Recomanacions de Drets Socials davant la calor extrema

El Departament de Drets Socials ha publicat una llista de recomanacions per prevenir la calor extrema, especialment dirigits als col·lectius vulnerables davant les temperatures altes, com persones que viuen soles, persones en situació de sensellarisme, gent gran o nadons. La llista inclou informació sobre el bo social elèctric, sobre què es pot fer si es pateix pobresa energètica i consells per evitar la calor i autoprotegir-se al carrer, al cotxe, en els àpats, a la feina i amb els animals de companyia, entre d'altres.

Més informació

Actes i jornades

  • 21-27 de juliol Venècia. Observatori de l'Escola d'Estiu. "Navegant per la crisi del personal sanitari: innovacions i transformació en l'atenció sanitària" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Sociedad Española de Epidemiología: "Retos de la epidemiología ante los nuevos paradigmas en salud" >>més
  • 16 de setembre Sant Boi de Llobregat. XIV Workshop del Banc d'Instrumentos CIBERSAM >>més
  • 2 d'octubre Terrassa. I jornada de dermatologia pediàtrica. "Descobrint les lesions cutànies infantils" >>més
  • 21-25 d'octubre Barcelona. Time Use Week 2024 "Avançant en el dret al temps per a tothom" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

RESOLUCIÓ DSO/2508/2024, de 7 de juliol, de convocatòria per a la provisió de places i serveis socials de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública, en l'àmbit de la infància i l'adolescència, en règim de gestió delegada.

RESOLUCIÓ SLT/2610/2024, de 14 de juliol, per la qual es nomenen els membres del jurat de la Medalla i la Placa Josep Trueta al mèrit sanitari.