Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Una nova Trobada de Salut Pública abordarà l'ús de pantalles

El CSC acollirà una nova Trobada de Salut Pública el dijous 6 de juny, de 14 a 16 h, titulada 'Pantalles: començant a analitzar i respondre a un nou repte de salut pública'.

En aquesta sessió, moderada per Davide Malmusi (Ajuntament de Barcelona), participaran Sònia Chavero (Diputació de Barcelona), Susanna Puigcorbé (Agència de Salut Pública de Catalunya) i Anna Morancho (Ajuntament de Barcelona). 

El formulari d'inscripció per assistir-hi de forma presencial està disponible aquí. Per seguir-la online, cal registrar-se aquí.

Més informació


Activitat Consorci

Antón Costas presentarà al CSC l'informe del CES sobre el present i futur del sistema sanitari espanyol

El pròxim 10 de juny, visitarà el CSC l'economista Antón Costas, catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona i qui, des del 2021, presideix el Consell Econòmic i Social (CES). Aquest òrgan consultiu del govern espanyol ha publicat recentment El sistema sanitario: situación actual y perspectivas para el futuro, un estudi que aporta informació de gran rellevància per al nostre sector i les conclusions del qual tindrem l'oportunitat de debatre amb el doctor Costas durant la jornada. Les inscripcions per assistir-hi estan disponibles aquí.

Llegir més

Busquem fórmules per millorar el servei de farmàcia hospitalària en un nou e-pitching

El CSC organitza, el dimarts 18 de juny, un e-pitching sobre la millora del servei de farmàcia hospitalària. Dinamitzades des de la Plataforma CoNNectaCSC,  les jornades e-pitching són trobades virtuals entre empreses amb solucions innovadores i directors i caps de serveis de les entitats associades al CSC. Els associats que vulguin assistir-hi com a oients i veure quines solucions proposa el mercat, poden registrar-s'hi aquí.

Llegir més

Les noves aproximacions assistencials a les malalties víriques i les vacunes, al pròxim debat d'#iNNovacióCSC

El CSC acollirà un nou debat d'#iNNovacióCSC el dimecres 19 de juny, de 12 a 14 h sota el títol "Malalties víriques i vacunes: noves aproximacions assistencials". Hi participaran Carmen Cabezas i Montse Martínez (Departament de Salut), Santi Grau i Juan Pablo Horcajada (Hospital del Mar), Carmen Muñoz (Hospital de Sant Pau) i Pepe Serrano (Societat Catalana de Pediatria). Les inscripcions són gratuïtes per a totes les entitats associades al Consorci.

Llegir més

Parlem dels avenços i reptes de la llei reguladora de l'eutanàsia en l'última Sessió Tècnica

El CSC va acollir, el passat dijous, la Sessió Tècnica 'Tres anys de la llei reguladora de l'eutanàsia: avenços i reptes amb la prestació d'ajuda a morir', en la qual van participar Albert Tuca, president de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya; Francesc José Maria, vicepresident del mateix organisme, i Gloria Cantarell, vicepresidenta de l'associació Dret a Morir Dignament. El vídeo de la jornada està disponible en aquest enllaç.

Llegir més

Participem en l'elaboració del Programa d'Accés de la Innovació al Sistema de Salut de Catalunya

Com a membre de la Subcomissió d'Adopció de la Innovació al Sistema de Salut del Departament de Salut, el CSC ha participat activament en l'elaboració del Programa d'Accés de la Innovació al Sistema de Salut de Catalunya (PASS), que va ser presentat el passat dijous en el marc del Health Revolution Congress, a Barcelona. Liderat pel Biocat i desenvolupat amb la col·laboració d'AQuAS i el CatSalut, l'objectiu d'aquest programa és agilitzar i facilitar l'accés d'innovació i teconologia al sistema sanitari català.

Llegir més

Nou article del SEPPS sobre les propostes dels professionals per millorar la coordinació clínica

La Revista de Salut Pública de Colòmbia ha publicat l'article ¿Qué proponen los médicos para mejorar la coordinación entre niveles? Resultados en seis países de Latinoamérica, elaborat pel Servei d'Estudis (SEPPS) del CSC, amb dades del projecte europeu Equity-LA II. Entre els resultats exposats, destaca la importància atorgada a la interacció entre professionals. Tot i el seu rol essencial en la coordinació clínica, aquest és el primer estudi que analitza els suggeriments de metges de la regió.

Llegir més

Analitzem el Reglament d'Intel·ligència Artificial de la Unió Europea

El Consell Europeu ha aprovat el Reglament d'Intel·ligència Artificial, una normativa que busca fomentar el desenvolupament i l'adopció de sistemes d'IA segurs en el mercat de la Unió Europea amb l'objectiu de garantir el respecte als drets fonamentals de la ciutadania sense bloquejar l'estimulació de la inversió i la innovació. Per tal de poder aportar més claredat i una anàlisi amb més profunditat, des del CSC s'ha preparat un informe sobre els punts més rellevants de la normativa.

Llegir més

#EspaisParticipacióCSC: La Comissió de Recerca Qualitativa

La Comissió de Recerca Qualitativa és un espai de participació del CSC que s'organitza en col·laboració amb la Fundació IDIAPJGol. El seu objectiu és donar suport als professionals dels centres associats que vulguin desenvolupar estudis de recerca amb aquesta metodologia. Aida Oliver, gestora de projectes i assistent de recerca del Servei d'Estudis del CSC, i Constanza Jacques i Laura Medina, membres de l'IDIAP Jordi Gol, en són les coordinadores i ens expliquen, en un vídeo, en què consisteix aquest espai de participació.

Llegir més

Descomptes de fins al 30% en formacions de la UOC per als associats al CSC

Els associats al CSC poden gaudir d'importants descomptes per matricular-se als graus, màsters, postgraus, cursos d'idiomes i altres formacions de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), fruit del conveni entre ambdues entitats. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb l'Àrea Associativa per informar-se dels tràmits a seguir i gaudir d'aquests nous avantatges i serveis de qualitat que ofereix el Consorci, a través de la UOC.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Nova sessió CreaTalent sobre què pot aportar l'agilitat a les nostres organitzacions

El CSC inaugura un nou cicle CreaTalent amb la sessió 'Què pot aportar l'agilitat a les nostres organitzacions', que tindrà lloc aquest divendres, 24 de maig, a les 10 h. Hi participaran Maribel Álvarez (experta en gestió de persones), Víctor Fairén i Pilar Balcells (SmartWay), i coneixerem les experiències del Consorci Hospitalari de Vic amb Clara Pladevall i Marc Sales, dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà amb Carmen Andreu, de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí amb Edu Soler, i de l'Hospital Sant Pau amb Patricia Pesudo. Mònica Buqueras (Hospital General de Granollers), Johanna Cáceres (Consorci Sanitari del Maresme) i Pilar Rol (CAPSS) coordinaran la jornada. Les inscripcions estan disponibles en aquest enllaç.

Més informació

El CSC, entitat col·laboradora dels Premis Factor Humà 2024

Un any més, el CSC és entitat col·laboradora dels Premis Factor Humà 2024. El 13 de juny es lliuraran el 15è Premi Mercè Sala i el 6è Premi Impacta a l'Auditori de l'SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. La 15a edició dels Premis Factor Humà, aquest any sota el lema "El compromís és cosa de dos", versarà sobre allò que ens motiva i ens fa forjar els vincles més importants, també en l'àmbit laboral, i sobre com, per crear un entorn amb passió i compromís, és necessària, com a mínim, la participació de dues parts.

Més informació

La possibilitat de compactació del permís de lactància queda a expenses únicament de la voluntat de la persona treballadora

El BOE núm. 124, de 22 de maig, ha publicat el Reial Decret-llei 2/2024, de 21 de maig, que millora la protecció per atur i completa la transposició de la Directiva Europea relativa a la conciliació de la vida familiar i la vida laboral. El decret llei modifica el paràgraf segon de l'apartat 4 de l'article 37 de l'Estatut dels Treballadors eliminant que la regulació dels termes per acumular el permís de lactància en jornades completes hagi d'estar prevista en els convenis col·lectius o en un acord entre l'empresa i la persona treballadora.

Veure circular

Flexibilització horària dels funcionaris públics

El Reial Decret-llei 2/2024 de 21 de maig, que publica el BOE núm. 124 del dia 22 del mateix mes, ha modificat l'article 47 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic que regula la jornada de treball dels funcionaris públics. S'ha incorporat un apartat 2 que estableix l'obligació de les administracions públiques de flexibilitzar els horaris per possibilitar la conciliació de la vida familiar i professionals dels empleats públics.

Veure circular

El Consell de Ministres aprova eliminar l'acomiadament automàtic per incapacitat permanent de la persona treballadora

La reforma de l'article 49.1.e de l'Estatut dels Treballadors evitarà que les persones treballadores que accedeixin a la situació d'incapacitat permanent, total, absoluta o gran invalidesa siguin automàticament acomiadades, que és el que succeeix en l'actualitat. A partir d'ara, la persona amb discapacitat podrà triar si vol extingir la seva relació laboral o si vol romandre en el lloc de treball, i en aquest cas serà obligatori que l'empresa realitzi els ajustos raonables per a adaptar el seu lloc. El treballador també podrà sol·licitar el canvi a un altre lloc de treball vacant i disponible, d'acord amb el seu perfil professional i compatible amb la seva nova situació. El text aprovat, que recull l'acord aconseguit amb el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), especifica els criteris per determinar quins costos són assumibles perquè les empreses ajustin els llocs i quins podrien sufragar-se amb ajudes o subvencions públiques de manera parcial i total.


Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Íngrid Roca, nova gerent de Salut Terres de l'Ebre

La fins ara gerent de la Regió Sanitària i directora territorial de Salut a les Terres de l'Ebre, Íngrid Roca, serà, a partir de l'1 de juny, la nova gerent de Salut Terres de l'Ebre, després que Pilar Closa anunciés durant el Consell d'Administració del passat mes d'abril la seva voluntat de jubilar-se. Roca és infermera amb més de vint-i-cinc anys d'experiència, quinze dels quals ha dedicat a la gestió sanitària. Entre la seva trajectòria, destaca la seva tasca com a consultora referent en humanització, àmbit en el qual ha desenvolupat diferents projectes en col·laboració amb el CSC.

Més informació

SESPAS amplia l'Informe Biennal 2024

La Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (SESPAS) ha publicat dos nous articles de l'Informe Biennal 2024. D'una banda, 'La pràctica dual publicoprivada a la sanitat espanyola: solució o problema?' revela que el nombre de metges que compagina la seva activitat a la pública i a la privada s'aproxima al 40% i planteja els dilemes ètics i l'impacte en la qualitat que suposa aquesta pràctica dual. De l'altra, 'Reclutament, selecció i retenció de professionals en serveis de salut de gestió directa' aborda la crisi del sector des del punt de vista dels recursos humans.

Més informació

El Consell de la Gent Gran valida l'Estratègia per una societat longeva

El Consell de la Gent Gran de Catalunya, que representa el col·lectiu de persones grans del país, va validar, en la seva darrera sessió plenària, l'Estratègia per una societat longeva i una vida plena, que impulsa el Govern juntament amb aquest òrgan representatiu, altres agents socials i l'àmbit local. Durant la sessió, es va presentar un primer esborrany de document de bases, amb 20 àmbits d'intervenció i 273 accions, que se sotmetrà a un procés participatiu obert a la ciutadania. El CSC forma part del grup d'experts que ha treballat en l'elaboració del document i gestiona, així mateix, la secretaria tècnica de l'Estratègia per una societat longeva.

Més informació

Drets Socials obre dos processos participatius en l'àmbit de la dependència i la discapacitat

El Departament de Drets Socials ha anunciat la creació de dos processos participatius al portal Participa gencat: d'una banda, el reconeixement del grau de discapacitat i la gestió de la dependència en l'àmbit territorial de Catalunya (obert fins al 13 de juny) i, de l'altra, la modificació del règim dels serveis de centre de dia ocupacionals per a persones amb discapacitat per permetre als usuaris iniciar una relació laboral ordinària (obert fins al 15 de juny). La finalitat d'aquestes consultes públiques és conèixer l'opinió de la ciutadania i recollir propostes de millora per poder-les aplicar a la normativa actual.

Més informació

S'obre la convocatòria dels tercers Premis Sanidad #PorElClima

Ja es poden presentar candidatures per a la tercera edició dels Premis Sanidad#PorElClima, que volen visibilitzar les accions més innovadores dels hospitals en matèria de descarbonització del sector sanitari a Espanya. L'objectiu és reconèixer aquells projectes que beneficiïn el medi ambient i siguin reproduïbles a altres centres sanitaris. Cada hospital pot presentar un sol projecte mitjançant un perfil que haurà de crear al web de Sanidad #PorElClima. Les bases es poden consultar en aquest enllaç. El CSC té un acord de col·laboració amb aquesta plataforma de la Fundació Ecodes, que promou la lluita contra el canvi climàtic des del sector salut.

Més informació

Serveis de Salut Baix Empordà engega una campanya per a la desprescripció de benzodiazepines

Serveis de Salut Baix Empordà (SSIBE) desplegarà, a partir d'aquest mes de maig, una campanya per tal de reduir l'ús de les benzodiazepines entre la població del Baix Empordà que les pren de manera habitual i recurrent. Aquesta campanya s'emmarca en la iniciativa "Estrategia comunitaria para la prevención, diagnóstico y tratamiento de la FRAGILIDAD en las personas mayores", un dels projectes d'innovació en l'àmbit de l'atenció primària coordinats des d'iNexesCSC que ha obtingut fons del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut a través del Departament de Salut. El consum excessiu de benzodiazepines a Espanya s'ha convertit en un problema de salut pública, ja que comporta diferents riscos per a la salut. 

Més informació

Actes i jornades

  • 29 de maig Barcelona. 'Humanització de l'Atenció a la UCI' (Hospital del Mar) >>més
  • 30 de maig Barcelona. Jornada ASGEL 2024 >>més
  • 30 de maig Barcelona. Segona jornada COMBxCLIMA al Col·legi de Metges de Barcelona >>més
  • 4 de juny Barcelona. Healthtalk: reptes de la innovació en l'atenció sanitària basada en valor >>més
  • 5-6 de juny Girona. XXIV Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial >>més
  • 5-7 de juny Barcelona. X Congreso Nacional de la Sociedad Española de Psicología Oncológica. "Retos de la Psicooncología en el siglo XXI: Implementación y sostenibilidad" >>més
  • 12 de juny Terrassa. III Jornada d'humanització del CST "Què puc fer jo?" >>més
  • 13 de juny Terrassa. Curs teòrico-pràctic punció ecoguiada per inserció, cura i manteniment catèter PICC/Midline >>més
  • 20 de juny Terrassa. XV Jornada d'urgències pediàtriques "Una mirada des del cor" >>més
  • 26-28 de juny Málaga. 64 Congreso de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología >>més
  • 29 de juny Barcelona. III jornada anual de debat "Cap símptoma de discriminació" d'Obertament. >>més
  • 21-27 de juliol Venècia. Observatori de l'Escola d'Estiu. "Navegant per la crisi del personal sanitari: innovacions i transformació en l'atenció sanitària" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Sociedad Española de Epidemiología: "Retos de la epidemiología ante los nuevos paradigmas en salud" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

RESOLUCIÓ EDU/1725/2024, de 14 de maig, relativa a les activitats alternatives de l'alumnat que no pot obtenir l'alta a la Seguretat Social per fer les pràctiques obligatòries no remunerades, mentre cursa ensenyaments o programes educatius no universitaris.


 
Donar-se de baixa
Av. Tibidabo, 21
Barcelona, Barcelona 08022
Espanya